logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit is waarom een pen (ook anno 2022) nog altijd een fantastisch cadeau is!

In onze digitale samenleving lijkt het misschien een beetje vreemd om een pen cadeau te doen. Maar waarom nou eigenlijk? Cadeaus verzinnen voor anderen is sowieso niet altijd gemakkelijk. Wat geef je nou die ene oom die eigenlijk nooit iets anders doet dan werken of dat ene familielid dat zich geheel focust op het eigen gezin en verder alles laat schieten? Een elektronische gadget is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien verlies je al snel de originaliteit van je cadeau. Wie zit er nou écht te wachten op het zoveelste bosje bloemen of doos met chocolaatjes? Er is echter niets zo tijdloos en bruikbaar als een Parker pen. Nog niet overtuigd? Dit is waarom een pen (ook anno 2022) nog altijd een fantastisch cadeau is.

Een pen wordt altijd gebruikt

Er zijn maar weinig cadeaus waar iemand echt dagelijks iets aan zal hebben. Een pen is hierbij dan ook heel uniek. Wie gebruikt er nou geen pen? Is het niet op je werk, dan is het wel om snel even een notitie te maken of een boodschappenlijstje neer te krabbelen. Met een pen geef je dus een cadeau waar wel degelijk iets mee wordt gedaan.

Bovendien biedt het ook nog eens voordelen om een echt kwalitatieve pen cadeau te doen. Balpennen heeft iedereen wel in huis. Helaas belanden deze ook met zeer grote regelmaat bij het afval. Hierdoor neemt de hoeveelheid plastic afval in ons land alleen maar toe. Dagelijks zijn er miljoenen pennen in omloop en een groot deel komt bij het grofvuil terecht. Niet alleen omdat ze snel kapot gaan, maar ook omdat er minder zuinig mee wordt omgegaan. Met een kwalitatieve pen is dit probleem verleden tijd. Deze zijn ontzettend duurzaam en kunnen soms wel een leven lang mee gaan. Daarnaast is men er veel zuiniger op. Zeker wanneer je deze ook nog eens voorziet van een mooie gravure.

Handmatig schrijven biedt veel voordelen

Een vulpen kopen? Waarom zou je in onze samenleving nog van een vulpen gebruik moeten maken? Dat is toch hartstikke ouderwets? In een wereld waar we werkelijk alles kunnen vinden op Google, notities maken in onze smartphone en zelfs hele boodschappenlijstjes maken op de telefoon of tablet. Het lijkt vreemd om dan nog veel geld uit te geven aan een gewone pen. Maar hierbij vergeten we vaak welke voordelen handmatig schrijven kan bieden.

Schrijven met de hand daagt het brein namelijk veel meer uit. Het is nogal wat voor je hersenen om dingen te verzinnen, deze te vertalen naar woorden en ook nog eens de fijne motoriek aan te sturen om dit op papier te zetten. Hierbij wordt zowel de linker- als de rechterhersenhelft geactiveerd. Dat maakt tegelijkertijd dat je creatiever zult denken, beter kunt onthouden en ook oplossingsgerichter te werk kunt gaan. Ook heeft onderzoek aangetoond dat schrijven helpt om dingen te verwerken. Mensen kunnen dan ook op mentaal vlak heel veel hebben aan simpelweg een vulpen en een mooi schrift. Het perfecte cadeau voor ieder moment dus.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.