logo-liggend-wit-donkerblauw

Waarom koffie op de werkvloer onmisbaar is


Het drinken van koffie is in Nederland erg populair. Het is echt een onderdeel van onze cultuur. Koffie speelt niet alleen in het privéleven van veel mensen een rol, maar natuurlijk ook op de werkvloer. Het is voor veel medewerkers erg belangrijk dat er goede koffie op de werkvloer aanwezig is. Ga je voor Franke koffiemachines? Dan weet je zeker dat je medewerkers tevreden zullen zijn. Maar waarom is koffie op de werkvloer dan eigenlijk onmisbaar?

Een goed begin van de dag

Het is van belang om de dag fris en fruitig te beginnen. In Nederland beginnen we vroeg in de ochtend met werken. Veel mensen zijn dan ook nog enigszins slaperig. Koffie geeft de medewerkers van je bedrijf een boost. Het is dan vooral fijn wanneer er een koffiemachine staat die heel gemakkelijk te bedienen is en waarvoor iedere kop de bonen vers worden gemalen.

Goed voor de sfeer

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar het drinken van koffie draagt bij aan een betere sfeer op de werkvloer. De meeste mensen gaan namelijk niet alleen naar het werk om productief te zijn, maar ook om een fijne tijd met collega’s te hebben. Toch werkt niet iedereen op dezelfde locatie van een bedrijf en daarom is het ook lastig om elkaar te spreken. De meeste personeelsleden zitten vaak in de bubbel van hun eigen afdeling. Bij een koffieautomaat voer je echter ook gesprekken met collega’s van andere afdelingen.

De eerste gesprekken vinden in de ochtend al plaats. Iedereen haalt een kop koffie en het nieuws van de vorige dag wordt vervolgens uitgebreid besproken. Ook tussen het werken door wordt er steevast koffie gehaald. Daarnaast drink je natuurlijk gezamenlijk koffie in de pauzes. Het is belangrijk om binnen een bedrijf voor een goede sfeer te zorgen. Dit voelt namelijk iedereen aan. Alle personeelsleden voelen zich dan fijn en dit is bevorderlijk voor de productiviteit. Een heerlijke kop koffie heeft dus een grotere impact dan veel mensen denken

Betere vergaderingen met koffie

Vergaderingen op de werkvloer zijn noodzakelijk, maar niet iedereen vindt ze leuk. Dit heeft een goede reden. In de eerste plaats worden veel vergaderingen als nutteloos ervaren. Er zijn bijvoorbeeld bepaalde agendapunten, maar tegelijkertijd nemen ook veel mensen deel aan de vergadering. Iedereen wil zijn zegje doen en dat zorgt er al snel voor dat de structuur verdwijnt. Uiteindelijk ben je dan een uur met elkaar in gesprek en is er niets opgelost of besproken. Koffie zorgt ervoor dat vergaderingen soepeler verlopen. Door de cafeïne worden alle deelnemers namelijk scherper.

De koffie is het visitekaartje van je onderneming

Als ondernemer ben je afhankelijk van je klanten. Ze zorgen immers voor het inkomen en zijn daarmee het fundament van je organisatie. Daarom is het van belang om als organisatie een goed visitekaartje af te geven. Dit doe je in de eerste plaats door (mogelijke) klanten vriendelijk te ontvangen.

Daarnaast moet de koffie natuurlijk ook van een uitstekende kwaliteit zijn. Goede koffie zorgt immers voor een vrolijk gevoel. Daarmee zorg je direct voor een goede eerste indruk. Helemaal wanneer je horeca kwaliteit koffie serveert en je bezoek de mogelijkheid biedt om uit verschillende koffiespecialiteiten te kiezen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de eerste indruk het belangrijkst is. Op basis van de eerste indruk scheppen mensen een beeld van je organisatie.

Ga dus voor kwaliteitskoffie

Koffie heeft dus vele voordelen, maar waar moet goede koffie eigenlijk aan voldoen? Volgens experts moet allereerst de basis in orde zijn. Goede koffie is afhankelijk van de kwaliteit van de koffiebonen. De beste koffiebonen zijn vers en recent geroosterd. Doorgaans geldt dat hoe langer de koffiebonen zijn geroosterd, hoe beter de kwaliteit van de koffie is. Kies je voor kwaliteit, dan kies je ook voor een koffiemachine die deze kwaliteit van de bonen tot uiting kan brengen. Dit betekent dat de bonen ter plekke voor iedere kop worden gemalen, want dit komt het aroma en de smaak ten goede. Is de machine ook nog eens gemakkelijk in gebruik en kun je er zowel een espresso als een latte macchiato mee maken, dan is dat natuurlijk de kers op de taart.

Investeer in een goede koffiemachine

Kortom, het is heel verstandig om voor ieders werkgeluk te investeren in een goede koffiemachine, zoals die van Franke. Want Franke koffiemachines zijn volautomatische espressomachine waarmee iedereen op kantoor eenvoudig horecakwaliteit koffie kan maken, zelfs met perfect melkschuim voor de speciale koffie!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.