logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Waarom jij van sterrenstof bent

‘Waarom jij van sterrenstof bent’ is een tof weetjesboek over alles wat met chemie en proefjes te maken heeft. Veel dingen die in dit boek staan wist ik al. Ik zit nu in de tweede van de middelbare school, dus ik heb dit al geleerd. Voor de nieuwsgierige kinderen van de basisschool is dit heel interessant. Ikzelf vind scheikunde niet heel leuk, maar als jij op de basisschool zit en er nú al zin in hebt is dit zeker een boek voor jou. Er staan ook leuke proefjes in die je zelf thuis kan doen. Volg de instructies goed, want bij sommige proefjes kunnen er ook dingen fout gaan!

Alles is chemie

De schrijfster is ervan overtuigd dat alles chemie is. Dat klopt ook, maar je denkt er in het dagelijks leven niet over na. Alles wat je ziet bestaat uit stofjes. Al die stofjes hebben een bepaalde reactie. In bijvoorbeeld shampoo zit een stofje dat ervoor zorgt dat het gaat schuimen. En een kleedje is van wol gemaakt en dus zacht. Dat komt dan weer door het stofje in de wol. Zelfs water is chemie. Water is een stofje met twee ‘bolletjes’ (moleculen) waterstof en één bolletje zuurstof. Waterstof kun je ook wel afkorten als ‘H’ en zuurstof als ‘O’. Als je dat aan elkaar plakt heb je H2O.

Ga direct naar Waarom jij van sterrenstof bent op BOL.com.


Recensie over Waarom jij van sterrenstof bent

Ik vind het een leuk en interessant boek. ‘Waarom jij van sterrenstof bent’ is hét boek als het gaat om simpele proefjes en feitjes over scheikunde. Ik heb ook wel een aantal keer gehad dat ik dacht: ‘oh, zit dat zo?!’. Sommige weetjes vond ik heel verbazend, maar ik ga niet te veel vertellen. Ik zou het boek zeker kopen.

Score: 8


Informatie

Waarom jij van sterrenstof bent,
Illustrator: Iris Boter
Uitgever: van Goor, 128 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 7 jaar. ISBN: 9789000371952. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.