logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Waarom je een pasjeshouder nodig hebt

Natuurlijk ga je de deur niet uit zonder je portemonnee. Naast het feit dat jij je identiteitskaart altijd bij je moet dragen, kun je ook niet zonder je bankpas, OV-kaart en andere pasjes. Wil je die veilig opbergen? Dan is het slim om een pasjeshouder te gebruiken. Waarom? Wij vertellen je graag drie redenen waarom je een pasjeshouder nodig hebt!

Op afstand uitlezen

Veel pasjes beschikken over een RFID-chip, die op afstand uitgelezen kan worden. Met de chip kun je betalen (de zogeheten chipknip), maar deze wordt ook gebruikt voor het in- en uitchecken bij het openbaar vervoer. Super handig, maar het heeft ook een groot nadeel. Deze chips kunnen namelijk op afstand worden uitgelezen en zelfs worden gekopieerd. Toegegeven: de persoon in kwestie moet behoorlijk dichtbij komen met het apparaat, maar het kan dus wel. Criminelen kunnen er met je gegevens aan de haal gaan of contactloos betalingen doen zonder dat jij er iets van afweet. Ga daarom voor een pasjeshouder met een RFID-blocker, die deze signalen afschermt. Zo kunnen ze niet gekopieerd of gebruikt worden!

Inchecken

In het verlengde daarvan: de NS heeft het onlangs mogelijk gemaakt om ook via de chipknip van je bankpas te reizen. Je hebt daarvoor dus geen aparte OV-kaart meer nodig. Heb je die toch nog een, bijvoorbeeld omdat je zakelijk reist of omdat je gebruik wil maken van een abonnement? Dan kun je dus niet meer zomaar je portemonnee tegen de incheckzuil houden. Het zou namelijk zomaar kunnen zijn dat het signaal van je bankpas wordt geregistreerd en niet die van je OV-kaart. Door je bankpas veilig in een pasjeshouder de steken, voorkom je dat probleem. Indien gewenst kun je jouw OV-kaart buiten de pasjeshouder bewaren, zodat je hem makkelijk kunt gebruiken. Deze pasjeshouder heren heeft bijvoorbeeld speciale insteekvakjes voor visitekaartjes of een OV-kaart.

Opgeruimd staat netjes

Is het bij jou in de tas ook altijd zo’n zooitje? Dan is het goed nieuws om te weten dat je met een pasjeshouder dames heel wat ruimte kan besparen in je tas. Bovendien zijn al je pasjes netjes geordend en binnen handbereik. Met één druk op de knop schuiven ze dakpansgewijs uit, zodat je meteen de juiste kaart kunt pakken. De trendy en neutrale modellen maken hem een toffe mode-accessoire.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.