logo-liggend-wit-donkerblauw

Waarom is internetsnelheid belangrijk?


De meeste mensen willen een snel internet, maar daar betaal je dan ook weer extra voor. Daarom is het handig om eens te bekijken welke internetsnelheid goed genoeg is voor jou. Als je niet zo vaak van internet gebruik maakt, het internet naar jouw idee snel genoeg is en je maar een enkele keer een mailtje verstuurd of op internet kijkt, hoeft die snelheid niet extreem hoog te zijn. Je hoeft dan ook geen ‘duur’ internetabonnement af te sluiten. Wanneer je elke dag op internet zit, bijvoorbeeld omdat je thuis werkt, dan is de snelheid van je internet wel belangrijk. Door het vele thuiswerken wordt het internet meer belast dan vroeger. Je internetsnelheid is waarschijnlijk nog hetzelfde als toen je nog niet thuiswerkte. Daardoor kan je internetsnelheid te traag zijn voor de werkzaamheden die thuis wilt uitvoeren. 

cyberspace gd8a7c5bac 1280

Upload en download snelheid

De download snelheid is bepalend voor de snelheid waarmee je bestanden kunt binnenhalen vanaf het internet. De download snelheid is ook belangrijk voor het openen van een nieuwe internetpagina of voor het kijken naar een video op het internet. De upload snelheid is belangrijk voor het sturen van bestanden zoals bijvoorbeeld een e-mail of een foto. Wanneer je in je eentje, normaal gebruik maakt van het internet dan is een internetsnelheid van 20 Mbps genoeg. Game, stream of download je veel of maak je met meerdere personen gelijktijdig gebruik van het internet dan is een snelheid van 50 Mb/s beter. Hoé je internet gebruikt is dus belangrijk voor de snelheid die je nodig hebt voor internet. Bij licht gebruik van internet zoals surfen en mailen op niet meer dan één apparaat tegelijk heb je genoeg aan 4 tot 8 Mbps. Bij gemiddeld gebruik zoals gebruiken van meerdere apparaten tegelijk om te internetten, op YouTube kijken of af en toe een film of muziek streamen dan kun je beter 20 Mbps of misschien nog wel iets meer gebruiken. 50 Mbps wordt gebruikt voor het zwaardere gebruik van internet, online gamen en vaker films of muziek streamen. 

Alleen internet via glasvezel

In veel regio’s ligt inmiddels glasvezel. Als dat bij jou in de buurt ook het geval is, dan kun je bij Delta ook alleen internet aanschaffen via glasvezel. De upload- en download snelheid bij glasvezel is altijd gelijk en vele malen hoger dan die van het kabelinternet. Dit is ideaal voor het zwaardere gebruik van internet zoals online gamen, streamen en voor thuiswerkers. Bij Delta kun je kiezen uit 3 snelheden voor internet namelijk:

  • 150 Mbps down- en uploadsnelheid
  • 1 Gig (1000 Mbps) down- en uploadsnelheid
  • 8 Gig (8000 Mbps) down- en uploadsnelheid

8 Gig is nog niet overal leverbaar, maar het gebied waar het mogelijk is wordt wel snel uitgebreid.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.