logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Waarom Crocs door de jaren heen zo populair zijn geworden


Je houdt ervan of je vindt ze verschrikkelijk: Crocs. Feit is dat dit schoeisel door de jaren heen ontzettend populair is geworden. Waar Crocs in eerste instantie voornamelijk door mensen in de zorg werden gedragen, zijn er nu zelfs bekende influencers en jonge mensen die niet meer zonder kunnen.

Neem bijvoorbeeld influencer en illustrator Lize Korpershoek die al jarenlang op verschillende kleuren Crocs loopt. Wat zijn Crocs precies en waarom zijn ze zo ‘cool’ geworden? We zochten het voor je uit.

Crocs schoenen: wat zijn dat precies?

Wat je er ook van vindt; de kans is groot dat je wel weet hoe Crocs eruitzien. Ze lijken een beetje op zogeheten Zweedse klompen, maar dan geproduceerd van een heel licht en comfortabel zittend materiaal. Crocs zijn instappers die gemaakt zijn van een bijzonder materiaal, namelijk croslite. Croslite is het beste te kenmerken als een mix van rubber en foam en is daardoor heel erg licht van gewicht. Het is niet voor niets het geval dat mensen in de zorg zweren bij Crocs als werkschoenen.

Door de jaren heen zijn er verschillende modellen van Crocs ontwikkeld. Het oorspronkelijke model van de klomp is inmiddels niet meer het enige model dat je kunt krijgen. Er zijn zelfs schoenen met veter en regenlaarzen van het merk verkrijgbaar. Wat ook leuk is om te weten, is dat Crocs in verschillende kleuren en prints te koop zijn. Nu vraag je je misschien af waarom dit schoeisel zo populair geworden is. Dat heeft onder andere te maken met de volgende voordelen.

Eenvoudig te dragen door het lichte gewicht

Het grootste voordeel van de Crocs is het feit dat de schoenen bijna niks wegen. Je hebt geen extra gewicht aan je voeten, waardoor je er met gemak de hele dag op kunt lopen als je dat zou willen. Dat is voor mensen met een staand beroep erg prettig.

Crocs zitten enorm comfortabel door pasvorm

Daarnaast is het erg fijn dat Crocs heel comfortabel zitten door de pasvorm. In de klompjes zitten speciale kussentjes in de zool die ervoor zorgen dat de doorbloeding van je voeten op de juiste manier wordt gestimuleerd. Je kunt Crocs dus lang dragen zonder zere voeten te krijgen.

Croslite is antibacterieel: geen zweetvoeten in Crocs

Wat ook erg voordelig is, is dat het materiaal croslite antibacterieel is. Dat betekent dat nare geurtjes geen kans krijgen, omdat er geen schimmels ontstaan. Wanneer je snel last hebt van zweetvoeten is dat dus enorm voordelig. Ook wanneer je, bijvoorbeeld voor werk, veel loopt en staat is dit een fijn voordeel.

Verkrijgbaar in hippe kleuren en leuke printjes

Tot slot moet je weten dat Crocs in verschillende hippe kleuren en allerlei leuke prints te verkrijgbaar zijn. Ga je liever voor back to basic dan zijn zwarte Crocs ideaal. Wil je echter opvallen, zoals Lize Korpershoek dat deed, met felgekleurde Crocs of Crocs met een leuk printje? Dan is dat ook mogelijk. Zo is er voor ieder wat wils te koop.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.