logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Waar je op moet letten bij het kopen van een studielaptop

De vakantie lijkt nog maar net begonnen en toch staat het nieuwe studiejaar alweer voor de deur. Door de ontwikkelingen van de laatste tijd is het nu meer dan ooit duidelijk hoe belangrijk het is om een goede studielaptop te hebben. Studeren en samenwerken op afstand wordt steeds meer de norm en dat vraagt om een flexibele laptop. In dit artikel zetten we 5 tips op een rij waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een studielaptop en tippen we de 5 beste laptops voor school. 

1. Accuduur

In de collegezaal of op school vind  je niet altijd een plek om je laptop tijdens de les aan de lader te leggen. Je rent  van lokaal naar lokaal en hebt tussendoor studiegroepjes of wil  rustig werken in de bibliotheek. Dan is een laptop met een accu die minimaal de hele dag meegaat wel zo handig. Let er bij aankoop op dat je een laptop koopt die ook over een langere tijd (na een paar jaar) z’n lange accuduur behoudt. 

2. Snelheid

Niets zo vervelend als een laptop die eindeloos blijft hangen op het blauwe scherm of pas is opgestart als jij al halverwege het college bent. Zorg dus voor een laptop met een snelle processor die binnen enkele seconden is opgestart. Wist je dat laptops vaak trager worden over tijd en dat je daarom je laptop continu moet blijven updaten? Kies je voor een Chromebook dan gebeuren die updates op de achtergrond zonder dat je daar iets voor hoeft te doen of je daar iets van merkt. Jouw laptop blijft dan dus altijd supersnel!

3. Veiligheid

Als je vaak met verschillende wifi-netwerken verbonden bent is de veiligheid van je laptop extra belangrijk. Cybercrimes gebeuren steeds vaker en op je laptop bewaar je vaak gevoelige data. Zorg er daarom voor dat je een laptop kiest met een goed beveiligingssysteem. Waar je op kunt letten is dat de laptop je data versleuteld, automatisch reboot, sandboxing toepast en automatisch updates installeert. 

4. Flexibiliteit

Altijd en overal aan de slag kunnen, dat willen we tegenwoordig allemaal. Let er daarom op dat de laptop die je kiest goed kan samenwerken met je andere devices. Een document starten op je laptop en vervolgens  verder lezen op je telefoon in de trein is ideaal. Een Chromebook slaat je documenten op in de Cloud, met één inlog kun je daarom altijd en overal inloggen en kom je meteen in je eigen omgeving terecht. 

5. Prijs

Studeren is echt al duur genoeg, maar je moet nooit inboeten op kwaliteit. Dit is een enorme open deur: maar kijk goed naar de prijs – kwaliteit verhouding van je laptop. Let daarbij op waar je de laptop voor gaat gebruiken en onthoudt; een dure laptop is echt niet altijd beter. Het aanbod in laptops is enorm. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij hebben alvast 5 laptops op een rijtje gezet die in ieder geval aan bovenstaande criteria voldoen:


Op zoek naar coole gadgets?

Acer Chromebook R 13 CB5-312T-K7SP
Prijs: €429,99
Scherm: 13,3″
Gewicht: 1,49 kg
Kleur: zilver
Accuduur: Tot 12 uur
Speciaal: Touchscreen, omklapbaar

Acer Chromebook 514 CB514-1H-C8PA
Prijs: €349
Scherm: 14″
Gewicht: 1,5 kg
Kleur: zilver
Accuduur: Tot 12 uur

Lenovo Ideapad Duet Chromebook
Prijs: €331,55
Scherm: 11,1″
Gewicht: 920 g
Kleur: Tweekleurig in Ice Blue + Iron Grey
Accuduur: Tot 10 uur
Speciaal: Kan zonder toetsenbord als tablet gebruikt worden (2-in-1)

Asus Chromebook Flip C434
Prijs: €649
Scherm: 14″
Gewicht: 1,45 kg
Kleur: Zilver
Accuduur: Tot 10 uur
Speciaal: Omklapbaar scherm

HP Chromebook X360 14b
Prijs: €379
Scherm: 14″
Gewicht: 1,58 kg
Kleur: Ceramic White
Accuduur: Tot 10 uur en 45 minuten
Speciaal: Touchscreen, omklapbaar


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.