logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Waag de sprong, Bart van den Belt

waag de sprongHet is een grote stap die je soms moet maken. Een stap waarbij je eerst de veiligheidslijnen moet doorknippen voor je hem kunt maken. To boldly go where you have never gone before, om een Star-Trek uitspraak maar even te verbasteren. Daar heb je lef voor nodig, maar ook wel meer dan dat. Die sprong is namelijk niet zonder risico’s, maar je kunt er wel voor zorgen dat je minder risico’s loopt – of in ieder geval weet welke gevaren er op de loer liggen. Dat is wat Bart van den Belt precies wil doen met zijn boekje Waag de sprong. daarin wil hij je laten springen naar het onbekende, maar niet zonder wat huiswerk te doen.

Duidelijke peptalk

Bart van den Belt is een veelgevraagd spreker en trainer over marketing, ondernemerschap en (persoonlijk) leiderschap. Hij weet wat er komt kijken bij het maken van een sprong, wat die sprong ook zal zijn. Is het een nieuwe hobby, een nieuwe levensstijl, een spannende baan of misschien zelfs het starten van een eigen bedrijf? Dat is een vraag die je voor jezelf moet stellen. Wel is het zodat je aan de hand van dit boekje kunt leren hoe je jouw droom of ambitie na kunt leven. Om al die risico’s maar even voor lief te nemen, om even niet tegen al te veel belemmeringen aan te kijken. Dankzij de vele motiverende uitspraken en citaten krijg je snel het idee: ik wil vooruit! Ik wil groeien!

Stappenplan naar succes

In Waag de sprong loop je stap voor stap een beslissingsboom door. Zo leer je heel bewust een keuze te maken om een sprong te wagen, welke kant die ook op gaat. Daarbij doorloop je een helder stappenplan. Zo kijk je eerst kritisch naar je dromen. Wat wil je, waarom wil je dat? Maar ook door het kijken naar je huidige situatie kun je veel leren. Misschien is het allemaal zo slecht nog niet? Als je de keuze hebt gemaakt ga je stap voor stap kijken naar de risico’s en kansen. Je schat ze in, beoordeelt ze naar waarheid en zorgt ook voor een vangnet, voor als je droom toch in duigen valt. Die kans bestaat namelijk! Heb je alles op een rijtje, dan tref je de voorbereidingen voor de Grote Sprong… tot het moment daar is en je de echte sprong gaat maken.

Ga direct naar Waag de sprong op BOL.com.


Recensie over Waag de sprong

Waag de sprong is een heerlijk geschreven boek voor aankomend ondernemers, mensen die van baan willen veranderen of mensen die een andere grote sprong willen maken. Bart van den Belt is een rasverteller, die met veel motiverende citaten en uitspraken de sfeer er goed in weet te houden. Soms vervalt hij in een tikje technisch verhaal, maar het grootste deel is motiverend, stimulerend en realistisch.

Score: 7


Informatie

Waag de sprong,
AnderZ, 160 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789462960879. Prijs: 17.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.