logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Vrouwen zonder genade, Camilla Lackberg

Wat zal er gebeuren als drie vrouwen elkaar ontmoeten en eenzelfde doel voor ogen blijken te hebben? Welnu, het antwoord is simpel. Dan werken ze samen om hun plan te verwezenlijken! Zo ontdekken Ingrid, Victoria en Brigitta dat ze hun man wel kunnen schieten. Letterlijk. De moordwens is zo groot, dat ze uiteindelijk besluiten elkaars man om het leven te brengen. De reden van de vrouwen om hun man te vermoorden verschilt overigens enorm: de een gaat vreemd, de ander mishandelt zijn vrouw en de derde heeft zich anders voorgedaan dan hij in werkelijkheid was.

Drieluik

Het is voor de hand liggend dat dit boek in drie delen is verdeeld, maar dat zal puur een speelse manier zijn om het boek op te delen, de drie verhaallijnen vermengen zich namelijk meesterlijk met elkaar tot één geheel. Toch maakt die opdeling het boek overzichtelijk en op één of andere manier compact. De hoofdstukken zijn kort en bondig, soms zelfs slechts één pagina lang. De schrijfwijze heeft zich daar op aangepast, wat eigenlijk heel tegendraads is voor een Scandinavische thriller. Misschien wel door die korte zinnen en de hoge spanningsboog grijpt het verhaal je bijna meteen. Je wordt nieuwsgierig naar de oorzaak, de manier waarop de mannen vermoord worden en alle gevolgen die hun acties veroorzaken.

Ga direct naar Vrouwen zonder genade op BOL.com.


Recensie over Vrouwen zonder genade

Het mag duidelijk zijn dat de dames in Vrouwen zonder genade niet zonder handschoenen zijn aan te pakken. Het boek legt handig de link met de MeToo-beweging die een tijdje terug in opmars kwam en speelt daarbij met de gedachte op wraak. Gewetensbezwaren komen nauwelijks aan bod, de vrouwen zijn meedogenloos aan het plannen. Het is knap hoe de schrijfster in zo weinig woorden een volledige thriller weet neer te zetten, het is een compleet afgerond verhaal dat je van het begin tot het eind zult uitlezen. Toch had er meer informatie in mogen zitten, zoals een stukje achtergrondverhaal over de mannen en wat meer uitdieping van de personages. Zeker dankzij het hoge tempo van het boek zoals het er nu ligt was dat zeker mogelijk geweest.

Score: 7


Informatie

Vrouwen zonder genade,
Illustrator: nvt
Uitgever: The House of Books, 160 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789044356274. Prijs: 17.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.