logo-liggend-wit-donkerblauw

Food review: Vroemmm bier: Candy IPA van Autodrop en Kraftbier

Soms kom je combinaties tegen, die houd je gewoon niet voor mogelijk. Zagen we eerder al een combinatie van chocolade en drop, lazen we tot onze verbazing onlangs over een combinatie tussen snoep en bier! Autodrop en KraftBier hebben hun liefde voor smaak gebundeld in een uniek biertje; dat bleek met recht een fris en fruitige IPA. Hierin wordt de smaak van het verfrissende IPA van KraftBier gecombineerd met het fruitige aroma van de Bosvruchtrode Cadillacs van Autodrop. En zie hier de geboorte van VROEMMM – de eerste Candy IPA in Nederland!

review vroemmm autodrop ipa 2

Bitterzoete waarheid

De vraag is: werkt deze combinatie goed, of is de IPA net zo vreemd als hij klinkt? Ik moet hierbij natuurlijk eerlijk zijn: het is een wonderlijk genoeg vrij evenwichtige IPA geworden, maar mijn smaak is het niet. Het fris-bittere van een IPA staat in te groot contrast met de fruitige zoetheid van de Autodrop. Het is dan ook best een verrassing als je het blikje opentrekt en de zoete geur van Autodrop zich je neus binnendringt en je de scherpe IPA waarneemt. De autodrop is dan ook vooral aanwezig bij het nemen van de slot… en als nasmaak, waarbij het zich vermengt met de kenmerkende smaak van een IPA. Het bier heeft overigens een alcoholpercentage van 5,2%.

VROEMMM volgens de makers

83032 VROEMMM Candy IPA van Autordrop en Kraftbier

De snoep- en bierwereld vinden elkaar in een fris en fruitige IPA. Hun perfecte match zit in het licht rebelse en prettig gestoorde karakter van de twee merken. De Bosvruchtrode Cadillac van Autodrop is de basis van de Indian Pale Ale. Daarmee introduceren zij een nieuwe bierstijl in Nederland: De Candy IPA. “Het is de hero onder Autodrop, de iconische smaak van de Cadillac is zo lekker, ‘t zou gebrouwen moeten worden. En dat deden we!” zegt Emma Bloem, Product Manager bij Autodrop. 

“De hop die we gebruiken in het bier geeft het bier ook wat extra fruitigheid” zegt Rob van den Meijdenberg, oprichter van KraftBier. De ingrediënten van het snoepje zijn in eerste instantie gemengd met verschillende basisbieren om te kijken waar de perfect match lag. De smaak van het snoepje past uiteindelijk het beste bij die van de IPA. Het biertje VROEMMM is vanaf deze week te verkrijgen in de webshop van KraftBier.  

Product Manager van Autodrop, Emma Bloem zegt: “Hoewel je onze snoepjes natuurlijk kan nuttigen in de auto, raden we aan om VROEMMM open te trekken op een lekkere plek in de zon als je niet meer hoeft te rijden!” 


Recensie over VROEMMM IPA

Snoep en bier combineren lijkt een onmogelijke taak, maar het lukt KraftBier en Autodrop om een smakelijk en vooral verfrissend bier te ontwikkelen. De fruitige smaken van Autodrop combineren prima met de frisse smaak van de KraftBier IPA, hoewel de geur van de Autodrop Cadillacs sterker is dan diens smaak – en daar gaan ze misschien net mis. Het zou fijn zijn als de smaak wat intenser was. Nu is het vooral de eerste slok en de nadronk waar je de autodrop waarneemt, tussenin heb je de toch wat straffe IPA, die in tamelijk schril contrast staat met de zoete candysmaak.

Score: 7


Informatie

VROEMMM IPA
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 2.49 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.