Voorjaarseditie Festival Zoet op Stadslandgoed de KemphaanDatum: 12-04-2019 tot en met 14-04-2019
Adres: Landgoed De Kemphaan, Almere (Route)
Prijs: vanaf 10 euro

Er komt een voorjaarseditie van het Festival der Zoete Verleidingen op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Van vrijdag 12 t/m zondag 14 april is het drie dagen genieten voor taartenbakkers en zoetekauwen. Er is veel variatie, van huisgebakken taartjes tot bakspullen, de beste koffie- en theesoorten, ingrediënten, chocolade, serviesgoed, bakboeken en jams.

Meer weten?

Er is ook een uitgebreid activiteitenprogramma. Workshops zoals koken met karamel, serviesgoed stippen, handletteren op gebaksbordjes, bakken met thee, een dikke dames schilderij maken en etagères maken van oude serviezen.

Baktheater

In het baktheater kunnen echte taartenbakfanaten inspiratie opdoen bij de bakdemonstraties door bekende patissiers zoals Rutger van den Broek, Kees Raat, Hidde de Brabander, Maurits van der Vooren, Maroeska Metz. Ook voor kinderen zijn er bak- en knutselworkshops.

Met de taartenbakwedstrijd op zaterdag wordt geld ingezameld voor Stichting De Opkikker. De taartenbakwedstrijd wordt gejureerd door de Rutger van den Broek (Heel Holland Bakt winnaar 2013) en de bekende Amsterdamse banketbakker Cees Holtkamp.

Het Festival der Zoete Verleidingen wordt sinds 2012 gehouden in de zomer in Drenthe. De vele fans riepen al jaren om een meer centraal gelegen locatie. Daarnaast is de zomer voor sommige producten niet ideaal. Stadslandgoed de Kemphaan is een prachtig, ruim alternatief. De hele entourage, de tafels met lekkernijen, alle activiteiten… daar bak je een heerlijk dagje uit van!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.