logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Voordelen van een waterkoeler


Een waterkoeler zien we nog niet zo vaak in Nederland. Toegegeven, in kantoren neemt het een een mooie toevlucht, maar in thuissituaties is het nog lang niet zo gewoon als in bijvoorbeeld Amerika. Eigenlijk raar, want er zijn een aantal voordelen verbonden aan een waterkoeler die als een paal boven water staan. Zal ik er een paar opsommen?

Een waterkoeler bespaart

Ontzettend veel mensen sjouwen zich een breuk met flessen mineraalwater. Die zet je weg in de kelder/kelderkast en in de koelkast. Een waterkoeler is er in twee varianten: eentje die je kunt aansluiten op je waterleiding, maar ook een variant waar je grote flessen in kunt zetten, van 11 of bijna 19 liter. Die vervang je dus eens per maand (of per twee maanden). Beide varianten zijn een stuk goedkoper dan de losse flessen mineraalwater, zelfs wanneer je kiest voor de grote waterflessen.

Spaar het milieu

Dedenk eens even hoeveel plastic je bespaart met één grote watertank ten opzichte van de losse flessen? En als je een waterkoeler aanschaft of huurt die je aansluit op de waterleiding, heb je helemaal geen plasticafval meer!

Ingebouwde waterfilter

Toegegeven, het kraanwater in Nederland of België is van topkwaliteit, maar toch: de waterkoeler op kraanwater zijn voorzien van een waterfilter, zodat alle ongewenste deeltjes uit het water wordt gefilterd voor die unieke mineraalwatersmaak.

Altijd fris water in huis

Het prettige van een waterkoeler in huis: je hebt altijd lekker koel water, zonder dat je flessen eerst in de koelkast hoeft te zetten. Ook in de zomer! Perfect om direct te drinken, maar ook om mee te nemen naar school, op reis of naar je werk. Een goede thermosfles houdt het nog langer koel. Omdat je niet meer telkens in je koelkast hoef te grijpen naar je fles mineraalwater, gaat die koelkastdeur minder vaak open… en bespaar je daar de nodige energie en blijft het eten in je koelkast langer goed. Sommige modellen waterkoelers kun je bovendien laten voorzien van een koolzuurfilter, zodat je direct bruisend water kunt tappen!

Je drinkt meer

Een waterkoeler zal je eerder herinneren aan het feit dat je genoeg moet drinken. 1,5 tot 2 liter per dag is nog al wat, dan kun je d’r maar beter een aangename ervaring van maken! Met een waterkoeler zorg je niet alleen dat je lekker fris drinkwater ter beschikking hebt, je komt makkelijker aan die tax om genoeg water te drinken. Het is bereikbaarder en het zien van de waterkoeler helpt als een friendly reminder.

Neem een gezonde mini-pauze

Plaats je de waterkoeler op de werkvloer of in je thuiskantoor? Dan heb je met een waterkoeler een dubbel voordeel. Iedere keer dat je opstaat om een glaasje water te tappen, heb je namelijk een minipauze cadeau! Het is een geweldig excuus om op te staan, een stukje te lopen én jezelf van het nodige vocht te voorzien.

Altijd klaar voor thee

Je zou het misschien niet denken – of weten – maar tal van waterkoelers beschikken ook over een boiler voor heet water. Zo kun je altijd water tappen voor een goede kop thee – waarbij het water eveneens gefilterd is. Natuurlijk kun je het water ook gebruiken voor opgietkoffie, oploskoffie, een zakje soep of andere toepassingen. Kijk voor je een apparaat kiest of jouw model hierover beschikt, het zal je zo veel plezier opleveren!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.