logo-liggend-wit-donkerblauw

Voordelen van een tweedehands bedrijfswagen


Een goede bedrijfswagen staat altijd voor je klaar om je naar je volgende klus te brengen. Of je nu in de bouw werkt, muzikant bent, streetart op locatie creëert, eten en drinken bezorgd of pakjes rondbrengt een bedrijfsauto, zoals de Renault Trafic bedrijfswagen, brengt je met gemak naar iedere bestemming. Maar waarom zou je als startende ondernemer of zzp’er die al een tijdje meedraait niet kiezen voor een tweedehands bedrijfsauto?

renault trafic

Financieel aantrekkelijk

Om je bedrijf in moeilijke tijden financieel gezond te houden is het aan te raden om goed op je uitgaven te letten. Als je veel onderweg bent met een bedrijfswagen, dan is dat een van de kostenposten om eens kritisch naar te kijken. Ben je aan een nieuwe bedrijfsauto toe, kies dan eens voor een tweedehands exemplaar. Een tweedehands bedrijfswagen biedt veel voordelen en is goedkoper dan een heel nieuwe wagen. Bovendien zijn veel occasions al uitgerust met bijvoorbeeld een trekhaak en een imperiaal. En koop je ze via een goede, gerenommeerde occasiondealer dan weet je ook dat de bedrijfsbus in goede staat verkeert.

Direct leverbaar

Wanneer je een nieuwe bedrijfswagen aanschaft, dan zit hier vaak een levertijd aan vast. De bus moet misschien nog besteld worden door de dealer bij de fabriek. En dat terwijl je zo snel mogelijk aan de slag wil. Een occasion is direct leverbaar. De tweedehands bedrijfswagen hoeft misschien alleen nog even een kleine onderhoudsbeurt en een keuring te ondergaan. Maar zodra de financiën rond zijn, rij je al binnen een aantal dagen in je nieuwe, tweedehands bedrijfswagen. Dat scheelt veel tijd en je kan de bus meteen inrichten voor gebruik.

Onderhoud bij eigen garage

Het kan zomaar zijn dat de nieuwe bedrijfsauto van je dromen bij een merkdealer aan de andere kant van het land vandaan moet komen. Dat is niet handig, want in veel gevallen ben je dan verplicht om ook het onderhoud en de keuring bij die dealer te laten verlopen. Dat kost tijd en geld. Het grote voordeel van een occasion is dat je zelf mag bepalen waar je de bedrijfswagen in onderhoud doet. Dit kan dus gewoon bij je vertrouwde garage om de hoek waar je al jaren klant bent.

Goedkoper in de verzekering

Nog een voordeel van een tweedehands bedrijfswagen is dat deze al wat ouder is en dus goedkoper is om te verzekeren. Natuurlijk is het wel goed om verzekeringen te vergelijken voordat je er eentje afsluit, zodat je weet dat je zowel de beste als de meest voordelige uitkiest. Uiteraard kun je een occasion ook gewoon verzekeren bij je huidige verzekeringsmaatschappij. Dit kan namelijk heel voordelig zijn, omdat bestaande klanten met de jaren verschillende kortingen krijgen. Om dit zeker te weten, raden we het altijd aan om verzekeringen te vergelijken. Ook degene die je nu al hebt.

Instappen en rijden maar

Heb je alles geregeld? Financiën rond, verzekering klaar? Dan is het instappen en de weg op naar je volgende klus. We wensen je veel veilige en voordelige kilometers toe.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.