De beste spijkermat: wat is het en wat zijn de voordelen ervan?

Nederlanders zijn steeds vaker bezig met hun lichamelijke en mentale gezondheid. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de pandemie, want sinds de coronacrisis wil 70% van de Nederlanders de focus op een gezonde levensstijl. Dat blijkt uit recent onderzoek van ZorgInstituut.

ontspannen

Met een gezonde lifestyle ga je gelukkiger en fitter door het leven. Eén van de dingen die daaraan bij kunnen dragen, is een spijkermat. Wat is een spijkermat precies en wat zijn de voordelen ervan? We zochten het voor je uit.

Wat is een spijkermat precies?

Grote kans dat je wel eens van een spijkermat hebt gehoord. Daarmee bedoelen we niet zo’n mat die de politie op de weg legt om voortvluchtige criminelen in een auto of ander voertuig te laten stoppen, maar een mat die je lijf en hoofd een flinke boost kan geven. Zo’n mat wordt ook wel een acupressuurmat genoemd. Dat komt omdat een spijkermat uit allemaal rondjes bestaat met maar liefst 42 scherpe uiteinden.

Wanneer je op de spijkermat gaat liggen, drukken die uiteinden in je huid. In het begin is dat misschien wat onwennig en kan het een beetje zeer doen. Dat komt omdat de zenuwuiteinden in je huid worden gestimuleerd. Het klinkt misschien gek, maar door die nieuwe (pijn)prikkels in je lijf kun je beter ontspannen en andere pijn verminderen. Hoe fijn is dat?

Voordelen van een spijkermat kopen

Een spijkermat beschikt over meer dan 8800 unieke drukpunten waarmee je je doorbloeding als het ware activeert. Je hersenen ervaren dit gevoel als pijn waardoor er twee stofjes worden aangemaakt om die pijn te bestrijden: oxytocine en endorfine. Die stofjes worden ook wel gelukshormonen genoemd en zorgen ervoor dat je je direct meer ontspannen voelt. Andere voordelen van een spijkermat zijn onder andere:

  • Liggen op een spijkermat zorgt ervoor dat pijn in je lijf minder wordt. Denk bijvoorbeeld aan nek- en rugklachten.
  • Je kunt een spijkermat voor verschillende onderdelen van je lichaam gebruiken, waaronder je rug maar ook je voeten en benen.
  • Liggen op een spijkermat zorgt voor meer ontspanning en een betere nachtrust.
  • Je krijgt meer energie en minder stress van een spijkermat.
  • Een spijkermat zorgt voor een betere doorbloeding in je lijf.

Wat is de beste spijkermat van het moment?

Ben je benieuwd of een spijkermat iets voor je is? Dat snappen we helemaal! Eigenlijk is een spijkermat geschikt voor iedereen, maar helemaal voor mensen die veel onrust ervaren, die slecht slapen of die last hebben van hun lichaam. Wil je af en toe een momentje voor jezelf om even helemaal te ontspannen? Dan is een spijkermat aanschaffen ook zeker een goed idee.

Er zijn verschillende spijkermatten en merken die je kunt kopen. De beste spijkermat van het moment is zonder twijfel die van Flowee. Flowee is een Nederlands merk van de twee ondernemers Manon en Tamara. Zij hebben het merk in 2011 opgericht dat door de jaren heen is uitgegroeid tot hét Nederlandse merk voor spijkermatten. Wil je het dus eens proberen dan raden we je aan om in de shop van Flowee een kijkje te nemen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.