logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Rolsteiger kopen? Dit zijn de voordelen!


Heb je regelmatig klussen in en rond het huis die op hoogte uitgevoerd moeten worden? Je kunt op een ladder gaan staan, maar dat is niet altijd een stabiele en veilige oplossing. Een rolsteiger heeft een hoop voordelen en deze kun je, ook als particulier, gewoon zelf in huis halen.

Wanneer komen rolsteigers van pas?

Er is altijd wel iets te doen als je een eigen huis hebt. Bij oudere huizen komt het voor dat je bijvoorbeeld reparaties aan het dak moet uitvoeren. Maar ook bij nieuwe huizen is er altijd wel onderhoud te plegen. Denk aan het schilderen van de kozijnen op de eerste verdieping of het wassen van de ramen. Heb je een tuin waar een aantal hoge bomen in staan die regelmatig gesnoeid moeten worden? Dan komen rolsteigers ook heel goed van pas.

Heb je zelf een rolsteiger in huis, dan kun je op elk gewenst moment aan het karwei beginnen. Dus profiteer je van een paar vrije uren of het goede weer om direct actie te ondernemen. Je bent daarbij bijvoorbeeld niet afhankelijk van de openingstijden van een verhuurder.

Moeiteloos werken met rolsteigers

Heb je een klus op hoogte, dan kun je daarvoor een ladder gebruiken. Het is uiteraard maar de vraag of de ladder die je hebt lang genoeg is om bij de dakgoot te komen. Het bereik dat je met de ladder hebt, is bovendien vrij klein. Dit betekent dat je, als je niet op een vast punt van je huis aan het werk bent, maar bijvoorbeeld langs de hele gevel, je constant de ladder moet verplaatsen.

Dat kost je extra tijd en een hoop energie. Misschien vind je het tevens prettig als er iemand helpt om de ladder vast te houden, voor extra stabiliteit. Het is maar de vraag of je op het door jou gewenste moment deze hulp kunt krijgen.

Rolsteigers zijn een stuk praktischer in het gebruik. De platforms die je op de rolsteigers legt, zijn bijvoorbeeld twee of drie meter lang. Dit geeft je voldoende bewegingsvrijheid en een groot werkoppervlak. Je hoeft de rolsteiger dus veel minder vaak te verplaatsen. Dankzij de wielen kun je dat ook nog gemakkelijk zelf doen.

Veilige rolsteigers

Het voordeel van een rolsteiger is dat je veilig kunt werken. Door de stabiele constructie hoef je je geen zorgen te maken dat de rolsteiger verschuift of omvalt. Uiteraard is het wel belangrijk dat je zorgt dat hij op een stabiele ondergrond staat.
De rolsteigers hebben een aluminium frame waar je aan een zijde een extra beveiliging in de vorm van een horizontale schoor kunt bevestigen.

Een rolsteiger op maat

Afhankelijk van de werkzaamheden die je wilt uitvoeren, bepaal je de hoogte van de steiger. Hierbij zijn er verschillende opties. Zo heb je bijvoorbeeld een rolsteiger met een maximale werkhoogte van drie meter of vijf meter. Daarbinnen bevestig je het platform dan op de gewenste werkhoogte.

De rolsteigers voor particulier gebruik zijn licht van gewicht en je kunt ze zelf eenvoudig in elkaar zetten en gemakkelijk weer afbreken. Zo heb je alleen een volledig opgebouwde steiger bij je huis staan op het moment dat je deze ook werkelijk gebruikt.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.