logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De voordelen van een professionele magazijninrichting

Wanneer je begint met een bedrijf, gaat in de regel alle aandacht naar de front end. Je werkplek, je ontvangstruimte en je etalage worden tot in de puntjes verzorgd. Alles moet er tip top uitzien. Logisch, de eerste indruk is allesbepalend. Simpel voorbeeldje: een restaurant dat goede maaltijden op tafel zet, maar waar je in een sfeerloze ruimte zit (of nog erger: aan tafels die wiebelen!), zul je niet zo snel terugkeren. Hetzelfde geldt voor een kantoor waar medewerkers zitten aan goedkope Ikea-tafels, je weet wel, met van die goedkope standaard bladen en die indraai-poten. Prima voor thuis (en niets ten nadele van Ikea) maar het is niet echt een blijk van een succesvol bedrijf (of aandacht voor arbo-voorwaarden).

Alles professioneel

Bij veel bedrijven gaat echter alle aandacht naar die belangrijke inrichting. Een mooie ontvangstruimte, sfeer op kantoor of in het restaurant… terwijl de back-end minstens zo belangrijk is! En stiekem hebben veel bedrijven een ruimte die ze gebruiken voor de opslag. Denk daarbij aan restaurants, maar ook klusbedrijven, fotografen, bakkers, meubelmakers, winkeliers, zelfs bloggers hebben baat bij een ruimte voor rekwisieten en spullen. Hoe worden die meestal opgeslagen? In dozen, bakken die door de jaren heen zijn verzameld, opgestapeld in oude, gammele kasten… niet erg uitnodigend om doorheen te zoeken of om snel te pakken!

Investeer in tijdwinst

Door te kiezen voor professionele magazijninrichting haal je een aantal geweldige voordelen in huis. Allereerst profiteer je van tijdwinst, omdat je minder hoeft te zoeken en te neuzen. Je hoeft niet eerst dozen en stapels aan de kant te schuiven voor je iets kunt pakken, met de juiste meubels kun je overal goed bij – zelfs op de onderste plank. Bovendien kun je kiezen voor die items die bij jouw bedrijf het beste werken. Werk je veel met platen? Misschien kun je ze rechtop neerzetten, zodat je ze snel kunt pakken. Of heb je juist veel papieren, zoals posters en drukwerk? Een ladekast met veel ondiepe lades is dan een geweldige optie. Zelfs een meubel voor een werkstation, zodat je staand snel iets kunt opzoeken of uitprinten kan een mooie tijdwinst opleveren!

Een optimaal magazijn maak je zo

Ieder bedrijf is natuurlijk anders. Je hebt een andere ruimte ter beschikking, voert andere werkzaamheden uit. Toch zijn er een aantal standaardsituaties waar je aan kunt denken. Pak je bijvoorbeeld goederen in in je magazijn, of assembleer je verpakkingen of producten? Ga dan voor een werktafel op hoogte die past bij je magazijninrichting. Het juiste werkblad en de juiste hulpmiddelen binnen handbereik hebben scheelt je veel werk en tijd. Een smal rek voor tape en hulpmiddelen, een plank voor lege dozen… alles binnen handbereik! Je kunt er zelfs voor kiezen om een werktafel te laten voorzien van wielen. Zo vergroot je het gebruiksgemak van de tafel, omdat je ze op meer plekken kunt gebruiken. Zo kun je ook een werktafel voorzien van een gereedschapsbord, een monitorsteun, lades en nog veel meer.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.