logo-liggend-wit-donkerblauw

Wat zijn de voordelen van LED strips?


Een LED strip is tegenwoordig een populaire vorm van verlichting. Dit is een flexibele strip van kunststof waarop kleine LED lampjes bevestigd zijn. Met deze strips kun je indirect licht creëren, bijvoorbeeld in het plafond of achter een spiegel. Men koopt ze in de winkel of online, bijvoorbeeld bij een ledpaneelgroothandel. Waarom zijn deze verlichtende strips tegenwoordig zo geliefd? Dit zijn de voordelen!

Wat zijn de voordelen van LED strips

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Het eerste voordeel van de strips is dat deze erg divers zijn. LED strips zijn namelijk verkrijgbaar in veel verschillende soorten kleuren. Natuurlijk blijft wit altijd een goede optie. Witte verlichtingsstrips zijn ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen. Zo kun je kiezen voor warm wit, maar ook koud wit of helder wit zijn een optie. Door de verschillende mogelijkheden in kleuren is er voor elke ruimte in huis wel een geschikte LED strip te vinden.

Eenvoudige montage van de strips

Daarnaast zijn de strips eenvoudig te monteren. Aan de strips zit namelijk een plakrand bevestigd. Zo kun je de strip helemaal zelf op bijna elk oppervlak vastplakken. Je kunt ook zelf de strip inkorten. De strip bevat namelijk bepaalde punten waar je deze door kunt knippen. Zo kun je deze strip op een lengte naar wens maken. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een LED strip profiel. Dit profiel zorgt voor een mooie afwerking en zorgt daarnaast voor een evenredige verdeling van het licht. 

Compact, sfeervol en subtiel

Een ander groot voordeel is dat de strips erg compact zijn. Je kunt deze dus gemakkelijk op smallere plekken bevestigen. De verlichting die door de strips gecreëerd wordt is daarnaast subtiel. Je kunt ze dus goed gebruiken als je bijvoorbeeld net iets meer licht wilt, maar niet wilt dat deze verlichting te fel is. Je kunt de strips bijvoorbeeld onder je bed of achter de televisie plaatsen, om net even wat meer sfeer en licht te creëeren. Daarnaast is deze vorm van verlichting ook als trapverlichting erg geschikt. Met de strips kun je je trap op een sfeervolle manier verlichten en wordt traplopen in het donker een stuk veiliger.

Een mooie investering

LED strips zijn daarnaast ook een voordelige aankoop. De strips gaan lang mee, dus zul je minder vaak de lampen hoeven te vervangen. Verder verbruiken ze ook minder energie dan reguliere verlichting, waardoor ze erg duurzaam zijn. Al met al kun je met deze verlichting op de kosten besparen; een mooie investering voor de langere termijn.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.