logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Bekijk Resident Evil films in de juiste volgorde

Zin om lekker te griezelen van zombies en groteske monsters, ontstaan door experimenten met genetische manipulatie? De gamereeks Resident Evil is één van de weinige franchises die een succesvolle overgang naar het scherm heeft gekregen. En goed nieuws: de drie Resident Evil-films zijn vanaf nu verkrijgbaar op 4K, zodat je in volle resolutie kunt genieten van de afzichtelijke monsters en huiveringwekkende schepsels, de vette actie van Milla Jovovich en een complot waar je nekharen van overeind gaan staan.

Bekijk hier al onze filmreeksen.

Dit is de volgorde om de Resident Evil-films te kijken:

Resident Evil

Onbekend bij de miljoenen inwoners van Raccoon City heeft een enorm ondergronds geheim laboratorium, bekend als The Hive, per ongeluk het dodelijke en muterende T-virus verspreid, waarbij alle werknemers zijn omgekomen. Om het lek in te dammen, heeft de hoofdcomputer, Red Queen, het complex van de buitenwereld afgesloten. Nu moet een speciaal hoogopgeleid commandoteam, waaronder Rain (Michelle Rodriguez – The Fast and the Furious, Girlfight), Alice (Milla Jovovich – The Fifth Element) en Matt (Eric Mabius – Cruel Intentions) The Hive binnendringen om het T-virus te isoleren voor het voor iedereen te laat is. Ze moeten voorbij de dodelijke verdediging van de Red Queen komen, het opnemen tegen de zombie-achtige werknemers, vechten tegen moordende gemuteerde honden en tegen The Licker, een genetisch gemuteerd woest beest waarvan de kracht toeneemt met elk van zijn gedode slachtoffers.

Ga direct naar Resident Evil (4K Ultra HD Blu-ray) op BOL.com.

Resident Evil: Apocalypse

Nadat Alice als enige op het nippertje kon ontsnappen uit het ondergrondse Umbrella laboratorium The Hive, vindt ze zichzelf terug in een verwoest Raccoon City. Ze moet het samen met een groepje overlevenden, waaronder agente Jill Valentine en huurling Carlos Olivera, opnemen tegen het gruwelijke kwaad dat er rondzwerft. Dit keer zijn zombies niet het enige, want er zwerft nog iets veel gruwelijkers door de straten van Raccoon City: de Nemesis, een vreselijk monster dat alles op z’n weg wil vernietigen.

Ga direct naar Resident Evil: Apocalypse 4K Ultra HD Blu-ray op BOL.com.

Resident Evil: Extinction

De wereld is veranderd in een desolaat en verlaten landschap en de mensheid is zo goed als uitgeroeid. Zombies terroriseren de laatste overlevenden. Het T-virus heeft zijn alles verwoestende werk gedaan? Er is nog maar één vrouw die de wereld hoop kan geven: Alice! Jaren na de gebeurtenissen in Raccoon City trekt zij door het barre landschap, op zoek naar de overlevenden. Op haar hielen gezeten door de meedogenloze wetenschappers van de Umbrella Corporation. Midden in de woestijn ontmoet ze Claire Redfield en haar karavaan. Samen binden ze de strijd aan tegen de horden zombies voor die kleine kans om te overleven?

Ga direct naar Resident Evil: Extinction op BOL.com.

Resident Evil: Afterlife (als 3D-film verkrijgbaar)

Milla Jovovich neemt ook in het vierde deel uit de reeks de rol aan van Alice. Genadelozer dan ooit pakt ze de wapens op om te strijden tegen het dodelijke T-virus. Ze vecht tégen zombies en vóór een veiligere wereld. Er is alleen een probleem: de Umbrella Company werkt haar nog altijd tegen. Dit keer in de vorm van haar aartsvijand Albert Wesker (Shawn Roberts).

Resident Evil: Afterlife 3D is gefilmd met het geavanceerde Fusion Camera System dat James Cameron ontwikkelde voor Avatar. 2D + 3D versie, inclusief 2x 3D brilletjes. Inclusief een REAL3D versie (alleen afspeelbaar i.c.m. een 3D speler, 3D TV en een (niet bijgeleverde) 3D bril).

Ga direct naar Resident Evil: Afterlife 3D op BOL.com.

Resident Evil: Retribution

Het T-virus van de Umbrella Corporation verspreidt zich over de wereld en verandert gewone mensen in een zombie-legioen. Er is nog maar één hoop voor de mensheid: Alice (Milla Jovovich). In de research faciliteit van Umbrella knokt ze zich een weg door steden en continenten. Oude vrienden worden nieuwe vijanden en alles waar ze in gelooft, lijkt niet waar te zijn.

Ga direct naar Resident Evil: Retribution (4K Ultra HD Blu-ray) op BOL.com.

Resident Evil: The Final Chapter

Alice keert terug naar waar de nachtmerrie begon – The Hive in Raccoon City.
Na de gebeurtenissen van Resident Evil: Retribution is Alice (Milla Jovovich) nu de enige overlevende van de strijd die het laatste gevecht van de mensheid tegen de ondoden had moeten zijn. Nu moet zij terugkeren naar de plek waar de nachtmerrie begon – The Hive in Raccoon City, waar de Umbrella Corporation zich aan het voorbereiden is op een laatste en beslissende slag tegen de overlevenden van de apocalyps.

Ga direct naar Resident Evil: The Final Chapter op BOL.com.

Let op: Je kunt een film in 4K Ultra HD blu-ray kwaliteit alleen afspelen met een 4K Ultra HD blu-ray speler of een next-gen console. Bovendien heb je hiernaast een high speed HDMI-kabel (voor optimale prestaties versie 2.0) en een 4K Ultra HD-tv (3840 x 2160) nodig.

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.