logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit is de volgorde om de boeken van Orphan X / Nowhere Man te lezen

De reeks boeken over Evan Smoak, alias Orphan X, razen als een lopend vuurtje de hele wereld rond. Je zou ze kunnen zien als een mix tussen Jason Bourne en John Wick: hoofdpersoon Evan Smoak is als jong weeskind van straat geplukt om in zo’n beetje alle disciplines getraind te worden tot een genadeloze moordenaar. Zijn trainer, Jack, heeft echter geprobeerd de menselijke kant te benadrukken. En zo komt het dat – nadat het Orphan-programma is afgesloten – Evan actief gaat als De Nowhere Man, die mensen helpt die helemaal klem zitten. Maar hoe lees je deze reeks het beste? Dit is de volgorde om de boeken van Orphan X te lezen!


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Orphan X

‘Heb je mijn hulp nodig?’ Het was altijd de eerste vraag die Evan Smoak stelt. Ze bellen hem als ze nergens anders heen kunnen. Als jongen werd Evan uit een weeshuis gehaald, opgevoed en opgeleid. Als onderdeel van een uiterst geheim programma werd hij erop uitgestuurd om de dingen te doen waarvan zijn regering geen enkele kennis wist. Daarna brak hij samen met zijn trainer met het programma en gebruikte hij alles wat hij had geleerd om te verdwijnen. Hij wilde de wanhopige en verdienstelijke mensen helpen. Maar nu zit iemand hem op de hielen. Iemand die problemen heeft met zijn verleden. Iemand die weet dat hij ooit bekend stond als Orphan X. Lees hier onze hele recensie over Orphan X.

Ga direct naar Orphan X op BOL.com.

De Nergensman

Op een dag loopt het geluk van Evan op. Hij wordt in een hinderlaag gelokt, gedrogeerd en gevangen. Even wordt wakker in een afgesloten kamer zonder enig idee waar hij is of wie hem gevangen heeft genomen. Terwijl hij probeert te achterhalen wat er is gebeurd, terwijl hij zijn vergulde gevangenis en de goed opgeleide bewakers op zwakheden test, krijgt hij een wanhopige oproep om hulp. Met het verstrijken van de tijd zal hij een tegenstander moeten uitdenken, uit manoeuvreren en uitvechten zoals hij die hij nog nooit is tegengekomen, om een ​​kans op ontsnapping te krijgen. Hij moet zichzelf redden om diegenen te beschermen wiens leven van hem afhankelijk is. Of sterf terwijl je probeert. Lees hier onze recensie over De Nergensman.

Ga direct naar De Nergensman op BOL.com.

De Rekruut

Voor sommigen is hij Orphan X. Anderen kenden hem als de Nowhere Man. Maar voor Jack Johns was hij een jongen genaamd Evan Smoak. Evan, afkomstig uit een weeshuis, groeide op in een uiterst geheim overheidsprogramma en werd opgeleid tot een dodelijk wapen. Door Jack. En toch zorgde Jack Jones, ondanks alle gevaarlijke vaardigheden die hij de jongen had bijgebracht, voor Evan als een zoon. Maar Jack wist te veel van het programma – hij was een los eindje dat moest worden aangepakt. Maar als je achter de enige persoon aangaat die hem ooit als een mens heeft behandeld, kun je garanderen dat de Nowhere Man voor je komt. Helemaal klaar om dingen goed te maken …

Ga direct naar De Rekruut op BOL.com.

De President

Opgeleid als een dodelijk wapen, werden Evan Smoak en zijn collega-rekruten de wereld rond gestuurd om het vuile werk van de regering te doen. Maar het programma was door en door rot. En nu heeft uitgerekend de verantwoordelijke man een schoon schip nodig. Alle bewijs dat koppelt aan het Orphan-programma moet worden vernietigd. Dat geldt ook voor Evan. Om te overleven, moet Evan de strijd aangaan tegen zijn aartsvijand. Daar is maar één probleem. Jonathan Bennett is president van de Verenigde Staten en Evan is niet zijn enige slachtoffer. Om zichzelf – en het land – te redden, moet Evan erachter komen hoe hij de best beschermde man op aarde kan doden… Lees hier onze recensie over De President!

Ga direct naar De President op BOL.com.

De Accountant

Aan alle goede dingen moet een einde komen. Hij zal een laatste missie uitvoeren en dan op een hoog niveau gaan. Schoon, netjes en opgeruimd, precies zoals hij het lekker vindt. En toen ontmoette hij Max Merriweather. Max Merriweather heeft niet veel meer te verliezen. Pech en moeilijkheden hebben zijn huwelijk, zijn huis en zijn carrière teniet gedaan. Op het eerste gezicht is hij de laatste man waarvan je verwacht dat hem een ​​dodelijk geheim wordt toevertrouwd. Dat is precies waarom zijn neef hem een ​​envelop gaf met de instructie: ‘Als er iets met mij gebeurt, bel dan het nummer erin.’ Nu is zijn neef dood en zien Max’s eigen overlevingskansen er somber uit. Op de vlucht en gestalkt door de dood ontmoet hij de enige man die hem zou kunnen redden: Evan Smoak. Maar nu Max onder zijn bescherming staat, realiseert Evan zich dat de troepen die tegen hen in actie komen een even grote bedreiging vormen als hij ooit is tegengekomen. Hij heeft geluk als hij er levend doorheen komt … Lees hier onze recensie over De Accountant!

Ga direct naar De Accountant op BOL.com.

De Verloren zoon

Evan Smoak had in het vijfde deel uit de reeks boeken over de Nowhere Man, De Accountant, besloten om zijn taak als Nowhere Man en ‘redder in nood’ neer te leggen. Toegegeven: onder subtiele druk van de Amerikaanse president, maar toch. En vanaf dat moment blijft die leegte klagen. Wat is zijn doel in het leven? Juist op het moment dat hij zijn zoektocht begint naar zijn ware ik, hoort hij van zijn verloren gewaande moeder… ze heeft zijn hulp nodig! En dus geeft hij zijn pensioen op om een ​​gewelddadige dreiging te bestrijden die nog minder menselijk is dan hij. In De Verloren Zoon, het zesde boek uit de reeks, gaat hij op zoek naar zichzelf en krijgt hij een hernieuwde kennismaking met zijn eigen verleden. Lees onze recensie over De Verloren Zoon.

Ga direct naar De verloren zoon op BOL.com.

De Machthebbers

Een razendsnelle thriller vol actie, twists en gedenkwaardige personages, voor liefhebbers van David Baldacci, Lee Child en James Patterson.Aragón Urrea is een drugsbaron in zuidelijk Texas. Hij is tevens een van de steunpilaren van de lokale gemeenschap – hij zorgt voor gerechtigheid voor de onderdrukten en biedt een toekomst aan de kanslozen. Maar hoeveel geld en invloed Aragón ook heeft, hij staat machteloos wanneer een drugskartel zijn achttienjarige dochter ontvoert en meeneemt naar hun zwaar beveiligde hoofdkwartier in Mexico. Om haar te redden, ziet hij geen andere mogelijkheid dan de hulp in te roepen van ‘de Nergensman’.

Voor Evan Smoak is het geen uitgemaakte zaak dat hij Aragóns dochter veilig thuis kan brengen. Hij moet de onneembare vesting van een zwaarbewapend kartel zien binnen te dringen. Maar de vraag is: is hij überhaupt bereid deze misdadiger te helpen, ook al betreft het een goede zaak? Lees hier onze recensie over De Machthebbers.

Ga direct naar De Machthebbers op BOL.com.

De Laatste Orphan

Evan Smoak – alias Orphan X – is zijn achtervolgers altijd te snel af geweest. Totdat hij een klein foutje maakt. Nu ligt zijn lot in handen van de president van de Verenigde Staten, die hem een eenmalig aanbod doet: in ruil voor zijn leven moet Evan iemand uit de weg ruimen die te machtig en gevaarlijk is om te laten leven. Maar Evan heeft zich één ding heilig voorgenomen: hij zou zijn dodelijke vaardigheden alleen nog maar inzetten tegen personen die het ook daadwerkelijk verdienden. Nu moet hij beslissen wat belangrijker is – zijn principes of zijn leven.

Ga direct naar De laatste Orphan op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.