logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Als je deze 5 stappen volgt, heb je geheid sneller internet thuis


Internet, we kunnen niet meer zonder en het heeft de markt van onder andere Bluetooth al behoorlijk beschadigd. Het is een stabiele manier om onszelf met het wereldwijde web te connecten en daarbij wordt het ook veel gebruikt om apparaten met elkaar te verbinden. Het is dan ook niet gek dat bijna iedereen die gaat verhuizen eerst een internetprovider gaat zoeken, voor er überhaupt verhuisd is. Een dag zonder internet in huis is voor de meeste mensen geen optie. Door de volgende 5 stappen te volgen, heb jij geheid sneller internet thuis.

Stap 1. Hoeveel MB’s per seconde heb je nodig?

De eerste stap voor je op zoek kunt naar snel internet is om te kijken wat snel internet voor jou betekent. Hoeveel Megabytes upload en download je per seconde? Hier kun je gemakkelijk achter komen door te kijken wat je op een dag allemaal doet met je internet. Hoeveel apparaten heb je in huis die dagelijks connectie maken met het internet? Gaat het hierbij enkel om een aantal laptops waar filmpjes op worden gekeken, of maak je ook gebruik van Smart devices die via het internet opereren? Door een goed beeld te hebben van de hoeveelheid data die in jouw huis verwerkt wordt, kun je exact bekijken wat voor een pakket voor jou van toepassing is. Dit maakt het vele malen gemakkelijker om te kijken naar de passende providers.

Stap 2. Providers van jouw ideale pakket vergelijken

Nu je weet welke vereisten jouw internet stijl heeft, is het tijd om te gaan kijken naar de mogelijkheden die door de verschillende providers geboden worden. Via internetvergelijken.nl kun je gemakkelijk en snel de beste providers en prijzen met elkaar vergelijken. Kies de provider die de beste prijs-pakket ratio heeft en je bent al bijna klaar.

Stap 3. Kijk of je eventuele uitbreidingen of kortingen hebt

In sommige gevallen is het mogelijk om grotere pakketten af te sluiten voor een betere prijs. Zo kun je soms voor een goede prijs internet en tv afsluiten bij een provider. De moeite waard om te kijken dus.

Stap 4. Maak goede afspraken wat betreft de aansluitdatum

Kijk goed naar de data waarop je internet afgesloten kan worden. Wanneer ga je in je nieuwe huis en wanneer heb je het echt nodig? Zorg dat je een week voor je verhuisd al internet hebt. Bij vertraging van de provider heb je dan wat ruimte.

Stap 5. Check of je de snelheid krijgt die je betaalt

Heb je internet? Check dan direct of je de snelheid hebt die je betaalt, dit wil soms niet zo zijn en dat is zonde van je geld.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.