logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Voetbaltenues: welke kies je, en waarom?

Voetbaltenues kopen voor je kind, er gaat dan een wereld voor je open.. Wat is er ontzettend veel keus! Maar welk tenue kies je dan uiteindelijk, en waar moet je eigenlijk op letten als je er eentje uitzoekt?

Wanneer wordt het gedragen?

Om te bepalen welk voetbaltenue je het best kunt kopen voor je kind, moet je eerst weten wanneer deze kleding gedragen zal gaan worden. Is het bedoeld om competitie mee te spelen bij een voetbalclub? Dan heb je meestal niet zo veel keus. Alle spelers van een team moeten tenslotte voor de herkenbaarheid dezelfde kleding dragen op het veld. Welke dat precies is, kan de club je precies vertellen, net als waar je het kunt kopen. Vaak heeft de lokale sportzaak alles netjes op voorraad liggen, en soms heb je zelfs geluk en verstrekt de club of een sponsor de wedstrijdkleding.

Gaat het om kleding die tijdens de trainingen bij een club gaat worden gedragen, dan heb je meestal vrije keus. Informeer even of dit bij de betreffende vereniging ook het geval is. In dat geval mag je kind dus de kleding aan die hij of zij het mooiste of fijnste vindt, al moet je wel op een paar dingen letten. Zorg voor een korte broek en een T-shirt voor in de warmere periodes, maar ook voor een lange broek en een jasje voor in de winter. Natuurlijk horen er ook scheenbeschermers, voetbalsokken en voetbalschoenen bij de uitrusting. Alhoewel je in een normaal T-shirt prima kunt sporten, kiezen voetballers het liefst voor speciale sportshirts. Dit materiaal is wat meer ademend, zodat het niet aan het lijf blijft plakken zodra je een beetje zweet. En, ook niet onbelangrijk, het is te koop in de kleuren van alle mogelijke voetbalclubs.

Welke club wordt het?

Als je kind voetbalkleding uit mag kiezen, of dat nu is om in te voetballen of om te dragen in de vrije tijd, is de kans groot dat het kiest voor het tenue van een bekende club uit Nederland of het buitenland. Dit is dé manier om uit te kunnen dragen welk team het support, iets dat veel kinderen heel belangrijk vinden. Wordt het een PSG thuis tenue, of is je kind meer voor Real Madrid? PSV of Feyenoord?

Wat je zeker op zal vallen, is dat er van de meeste clubs verschillende setjes te koop zijn. Vaak gaat het hier om het thuisshirt, in de bekende clubkleuren, en om een uitshirt, in een heel andere kleur. Daarnaast zijn er veel clubs die ook nog eens de trainingskleding verkoopt, soms zelfs verspreid over verschillende lijnen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.