logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Vleugels van Vuur 2: De terugkeer van de troonopvolger, Tui T. Sutherland

De Terugkeer van de Troonopvolger is het tweede boek uit de Vleugels van Vuur-serie, waarvan De Drakenprofetie het eerste verhaal is. Het is echt een serie, die je van het begin tot het einde moet lezen. Je kunt niet zomaar ergens instappen. In dit verhaal lees je de avonturen van onze Uitverkoren draken, op het moment dat ze naar Tsunami’s thuisbasis van de ZeeVleugels gaan.

Warm onthaal

Tsunami heeft namelijk ontdekt dat ze een afstammeling is van Koningin Koraal, de leider van de ZeeVleugels en verwacht een hartelijk en warm onthaal. Dat is ook zo – de koningin blijkt ontzettend beschermend om haar eigen jongen, maar de andere uitverkoren draken worden meteen weggevoerd en achter slot en grendel gezet. Het verhaal draait dan ook grotendeels om Tsunami en haar familie, de andere draken komen pas op het einde van het verhaal weer in beeld.

Politieke spelletjes

Er is heel wat aandacht voor de magische krachten van draken. Sommige draken zijn namelijk in staat om de wereld om hen heen te manipuleren en te vormen. Tsunami ontdekt dat haar jonge zusje, Anemoon, die in een tuigje achter koningin Koraal wordt gesleept, ook magische krachten bezit, maar dat er binnen haar familie meer draken zijn die voorwerpen kunnen betoveren. Ze leert hoe in het koninkrijk beslissingen worden gemaakt, waarbij ieder afdelingshoofd zo zijn eigen belangen heeft.

Lees ook: Vleugels van Vuur 1: De Drakenprofetie en Vleugels van Vuur 3: Het verborgen rijk.

Gevaar op de loer

Iedereen is uit op een stukje van de macht, en dat merkt Tsunami maar wat goed in dit tweede boek van Vleugels van Vuur: De Terugkeer van de Troonopvolger blijft niet onopgemerkt en wordt gezien als directe bedreiging om de macht. Ze wordt dan ook al snel aangevallen en is haar leven niet zeker. Tsunami ontdekt echter ook dat de koningin nog maar een paar eieren heeft, die in een afgesloten kluis uitgebroed worden… om vervolgens te worden vernietigd door een onbekende dader. Onze jonge draak is vastbesloten om dit een halt toe te roepen!


Ga direct naar Vleugels van Vuur 2: De terugkeer van de troonopvolger op BOL.com.

Recensie over Vleugels van Vuur 2: De terugkeer van de troonopvolger

De serie Vleugels van Vuur is geschreven door één van de schrijfsters die ook heeft meegeschreven aan Warrior Cats, en dat merk je. Het verhaal steekt goed in elkaar, waarbij de draken menselijke eigenschappen hebben gekregen. Het is leuk om te leren over hun magische krachten en unieke eigenschappen, maar ook hoe de draken meer leren over hun eigen achtergrond.

Score: 8


Informatie

Titel: Vleugels van Vuur 2: De terugkeer van de troonopvolger
Auteur:
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s: 304
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN: 9789025775544
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.