logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Vleugels van vuur 5: De helderste nacht, Tui T. Sutherland

De Helderste Nacht is het vijfde boek in de serie Vleugels van Vuur. Het lijkt er zelfs op dat dit het laatste deel zou kunnen zijn uit de reeks, maar gelukkig weten we dat er een zesde deel is geschreven door Tui T. Sutherland. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen en eerst onze recensie over De Helderste Nacht geven.

Zonnetje

Zoals in ieder boek volgt ook dit deel één van de vijf Uitverkoren Draken. En wie is er nog over? Het kleinste, meest naieve en fladderige draakje van allemaal: Zonnetje! In het begin van het boek wordt ze uit het regenwoud ontvoerd door een paar NachtVleugels, maar ze weet al vrij snel te ontsnappen. In plaats van terug te vliegen naar haar vrienden, besluit ze de drie ontvoerders te volgen om hun plannen dwars te bomen. Zo komt ze terecht in het ZandVleugel-rijk, waar haar roots liggen.

Nieuwe ontdekkingsreis

In het ZandVleugelrijk ontdekt Zonnetje heel wat bijzondere dingen over de geschiedenis van de Draken. Zo leert ze dat NachtVleugels helemaal geen speciale krachten meer hebben, dat ze hun geheime informatie verkrijgen uit een magische spiegel. Ook leert ze dat Vonk een heel gemene koningin is, die er een bijzonder en luguber rariteitenkabinet op nahoudt… en dat Vonks broer Sintel eigenlijk helemaal niet zo slecht is. Ook leert ze nieuwe vrienden kennen, waaronder haar moeder Doorn, die haar bovendien weet te vertellen waarom Zonnetje geen gifstekel op haar staart heeft. Ze leert zelfs de Scharrelaars waarderen!

Kogel door de kerk

Al die informatie zet Zonnetje aan het denken, en opeens weet ze hoe ze de oorlog kan voorkomen. Maar wie zal haar geloven? Haar vrienden doen altijd net of ze een klein kind is, wiens mening er niet toe doet. Toch zal ze juist hun hulp nodig hebben om een einde te maken aan de oorlog. Dan is er nog een flinke uitdaging, want hoe komt ze terug van het ZandVleugelrijk naar het rijk van de RegenVleugels?


Ga direct naar Vleugels van vuur 5: De helderste nacht op BOL.com.

Recensie over Vleugels van vuur 5: De helderste nacht

CooleSuggesties topper

Dit vijfde boek rondt het verhaal rond de Drakenprofetie af. Onze vijf helden hebben zich neergelegd bij het feit dat de hele profetie verzonnen was, maar leggen zich niet neer bij de oorlog. Vooral Zonnetje is erop gebrand om een einde te maken aan die jarenlange strijd, die al zoveel draken het leven heeft gekost. Terwijl de andere draken proberen de NachtVleugels in toom te houden en het Regenwoud te regeren, gaat de kleine Zonnetje er op uit om meer te weten te komen over de oorsprong van de oorlog. En dat valt haar niet tegen! Het boek is spannend geschreven en heeft een heerlijk tempo. Het leidde soms een beetje af om Zonnetjes gedachten te lezen, maar het gaf ook wel nieuwe inzichten in haar personage. Het verhaal wordt hiermee netjes afgerond en zet de deuren open voor een nieuwe verhaallijn – maar daar gaan we in het volgende deel misschien meer over lezen!

Score: 9


Informatie

Titel: Vleugels van vuur 5: De helderste nacht
Auteur:
Illustrator: Joy Ang
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s: 314
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789025777418
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.