logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Vleugels van Vuur 4: Het Duistere Geheim, Tui T. Sutherland

Dit is het vierde boek in de serie Vleugels van Vuur, dat je heel kort door de bocht zou kunnen omschrijven als Warrior Cats met draken. Hoewel… het is op zoveel punten anders dat eigenlijk alleen de auteur overeenkomt! Zoals je weet komt in ieder deel een ander rijk naar voren. In dit deel, Vleugels van Vuur 4: Het Duistere Geheim, is het tijd om naar het rijk van de Nachtvleugels te gaan – de thuisbasis van de jonge draak Sterrenwolk.

Doorlopend verhaal

Het is belangrijk om te weten dat de boeken van de reeks Vleugels van Vuur op elkaar aansluiten. Aan het einde van het derde boek las je bijvoorbeeld dat Sterrenwolk verdween uit het regenwoud, op het moment dat de jonge RegenVleugeldraak Gloria haar taak als koningin op zich nam. Ook zij was één van het groepje ‘uitverkoren draken’ dat de wereld moest redden en de wereldwijde oorlog tussen draken moest stoppen, maar lijkt een solide plekje te hebben veroverd. Nu weet je in ieder geval waar Sterrenwolk naartoe ging: naar het rijk van de Nachtvleugels! Daar ontdekt hij meer over zijn afkomst, maar ook over de mysterieuze rol van deze zwarte draken.

Profetie

In het rijk van de Nachtvleugels ontdekt Sterrenwolk heel veel over zijn eigen drakensoort, en lang niet alles vind hij even aangenaam om te weten. Bijzonder genoeg komt hij in dit boek samen met de tweede lichting ‘uitverkoren draken’, ofwel de reserveploeg. Daarbij maakt hij kennis met een jonge Nachtvleugel, Lotzegger, die helemaal niet wordt geaccepteerd door haar groepje draken. Net als Sterrenwolk in zijn clubje draken, eigenlijk. De twee krijgen een bijzondere band, waarbij Sterrenwolk vaak terugdenkt aan zijn tijd met de Zandvleugel Zonnetje, die bij zijn groepje hoorde. In het rijk van de Nachtvleugels maakt hij echter ook kennis met zijn vader, Meesterbrein, die net zo’n boekenwurm is als hij. Sterrenwolk ontdekt ook dat zijn vader achter de ontvoeringen van de RegenVleugels zit… en dat hij verschrikkelijke experimenten op hen uitvoert (gelukkig worden die niet al te breed toegelicht – daardoor blijft het nog geschikt voor jonge lezertjes).


Ga direct naar Vleugels van vuur 4: Het Duistere Geheim op BOL.com.

Recensie over Vleugels van vuur 4: Het Duistere Geheim

In Het Duistere Geheim kom je terecht in het mysterieuze rijk van de Nachtvleugels, die zich in een vulkaan hebben verschanst die op uitbarsten staat. Dat zorgt al voor een behoorlijke druk op het verhaal, maar het is vooral aan Sterrenwolk en Lotzegger om een aantal geheimen van de Nachtvleugels te ontrafelen. Daarbij komen Sterrenwolks vader en de mysterieuze Nachtvleugel-koningin aan bod. Het sluimerende gevaar van de genadeloze aanpak van de nachtvleugels is onthutsend en bizar. Het is ook wel even omschakelen om het verhaal eigenlijk alleen vanuit Sterrenwolk te lezen, en niet vanuit de andere draken die in de profetie worden vermeld. Ze komen wel voor in het verhaal, maar meer aan de zijlijn dan echt als actief onderdeel van het boek. Toch wordt het verhaal in dit deel een belangrijke richting opgestuurd, waardoor je het absoluut niet mag missen.

Score: 8


Informatie

Titel: Vleugels van vuur 4: Het Duistere Geheim
Auteur:
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s: 299
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 9 jaar
ISBN: 9789025777500
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.