logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Vleugels van Vuur 3: Het verborgen rijk

Vleugels van Vuur zou je heel simpel kunnen vergelijken met Warrior Cats of Bravelands – maar dan met draken. Eigenlijk wel logisch, aangezien Tui T. Sutherland één van de schrijfsters was die aan beide projecten heeft meegewerkt. Toch is Vleugels van Vuur grootser en imposanter dan dat. In Vleugels van Vuur 3: Het Verborgen Rijk reizen we af naar de jungle, naar de wereld van de RegenVleugels.

Een boek per rijk

Daarmee is de toon wel echt definitief gezet: de vijf jonge draken, die volgens een profetie een einde zouden maken aan de grootse oorlog tussen de verschillende drakensoorten, gaan telkens weer naar een ander rijk, om daar te ontdekken hoe de wereld in elkaar steekt. Doordat de jonge draken in een grot zijn opgegroeid, afgezonderd van de buitenwereld, staan hen heel wat verrassingen te wachten. Dit keer is het de beurt aan Glorie, de RegenVleugeldraak van het gezelschap, om in de schijnwerpers te staan wanneer ze aankomen in een tropisch regenwoud, waar de mysterieuze RegenVleugels leven. Deze ontspannen drakensoort is namelijk best wel onbekend. Veel meer dan dat de draken ontzettend lui zouden zijn en van kleur kunnen veranderen, is er niet over ze bekend. Toch steekt er meer achter deze draken dan je zou denken!

Lees ook: Vleugels van Vuur 1: De Drakenprofetie en Vleugels van Vuur 2: De Terugkeer van de Troonopvolger.

Mysterie

Het plot van de oorlog tussen de verschillende drakensoorten wordt langzaam duidelijk, naarmate het boek vordert. Wanneer onze helden in het regenwoud aankomen, merken ze namelijk dat veel van de geruchten over RegenVleugels waar zijn. Ze zijn lui en doen niet veel meer dan hangen, fruit eten en knuffelen met luiaards. Glorie ontdekt tot haar verbazing dat er regelmatig RegenVleugels verdwijnen, maar er is blijkbaar niemand die er iets om geeft (behalve dan de draken die hen na stonden… maar dat zijn er niet zo veel). Glorie kan dat onrecht niet uitstaan en besluit samen met Lei, Zonnetje, Tsunami en Sterrenkijker op onderzoek uit de gaan. Ze ontdekt magische poorten in de jungle, waarmee ze grote afstanden kunnen afleggen. Zo komen ze in het fort van de mysterieuze NachtVleugels, die experimenteren met de RegenVleugels. Deze draken, die zich afzijdig hebben gehouden van de oorlog, zijn duidelijk iets van plan. Maar wat? Ondertussen probeert Glorie de luie en vergeetachtige koningin te overtuigen dat er een reddingsmissie moet komen. Als dat niet lukt, zit er maar één ding op: de koningin uitdagen voor een duel, om zelf op de troon te komen!


Ga direct naar Vleugels van Vuur 3: Het Verborgen Rijk op BOL.com.

Recensie over Vleugels van Vuur 3: Het Verborgen Rijk

Tot nu toe is er weinig gezegd over de mysterieuze Regenvleugels, maar daar komt in dit deel heel wat verandering in! Glorie heeft natuurlijk al haar plekje veroverd in het team en laten zien dat ze meer kan dan alleen slapen. Door dit deel in het regenwoud af te laten spelen, zie je haar opbloeien tot een zelfverzekerde en vastberaden draak, die het respect van haar teamgenoten verdient. Daarnaast ontwikkelen de verhaallijnen over de oorlog zich nog altijd in rap tempo, maar ook daarvoor ontdekken onze jonge vrienden een paar interessante nieuwtjes. Wat ze niet weten, is dat er een tweede groep ‘uitverkorenen’ rondloopt op aarde. Wie zijn nu de echte uitverkorenen? En waarom is er een tweede team? Dat zullen we in het volgende deel ontdekken…

Score: 8


Informatie

Titel: Vleugels van Vuur 3: Het Verborgen Rijk
Auteur:
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s: 298
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 9789025775742
Prijs: 16.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.