logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Vlaggenschip gaming headsets: ASTRO A50 X

Logitech komt binnenkort met een wel heel toffe gaming headset: de Logitech G ASTRO A50 X LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset en Base Station, wat inmiddels de vijfde generatie van de ASTRO A50 Series console gaming headset is. Deze headset is speciaal ontworpen om consolegaming tot een hoger niveau te brengen, maar is ook geschikt voor pc-gamers en filmliefhebbers.

Comfortabel gamen

Comfort, geluid, connectiviteit, communicatie en compatibiliteit zijn de belangrijkste aspecten van de A50 X. Dit nieuwe model combineert het ontwerp van de originele A50 met een aantal baanbrekende innovaties in de console headset-markt.

Basisstation en headset

A50 X bestaat uit zowel een basisstation als een draadloos headsetsysteem. Het werkt met consoles en 4K UHD-televisies die HDMI 2.1-technologie gebruiken. Met behulp van HDMI stuurt het basisstation draadloos audio naar de A50 X Headset, terwijl het de video van de console doorgeeft aan de tv zonder de beoogde natuurgetrouwheid van de bron en functies zoals 4K 120Hz HDR, VRR en ALLM te beïnvloeden. Het resultaat is video met hoge prestaties en ultralage latentie. Als de headset gedockt is op het basisstation, worden audiosignalen samen met video doorgegeven aan de aangesloten tv. Pak je de headset op, dan worden audiosignalen automatisch omgeleid naar de headset.

PLAYSYNC

De nieuwe PLAYSYNC-technologie brengt alle systemen samen. Hiermee kun je jouw Xbox Series X|S, PS5 en PC/MAC tegelijk aansluiten op het basisstation van de headset. Met een enkele druk op de A50 X headset schakel je tussen alle drie de gamesystemen. Daarbij schakelt het basisstation ook automatisch over naar de juiste informatiebron, zodat je het juiste beeld op je monitor krijgt.

Gaming audio

De A50 X gebruikt de PRO-G GRAPHENE audiodriver met een 40 mm grafeenmembraan met live edge ophanging. De nieuwe driver levert verbeteringen in de nauwkeurigheid van de geluidsweergave, de tijd tot het signaal en de reductie van vervorming, waardoor je kleine details beter kunt waarnemen en identificeren. Je kunt zelfs de locatie van de geluiden bepalen, zodat je snel kunt reageren op je tegenstanders.

Lightspeed

Logitech G’s bekroonde 24 bit LIGHTSPEED draadloze technologie word alsmaar beter, ook voor geluidskwaliteit, betrouwbaarheid in connectiviteit en een efficiënte batterijlevensduur. Het basisstation beschikt ook over gelijktijdige Bluetooth®-connectiviteit, zodat je Discord-chat kunt mixen met game-audio of naar muziek kunnen luisteren tijdens het gamen. Voor het chatten gebruik je natuurlijk de geïntegreerde 16-bits 48 kHz LIGHTSPEED-microfoon.

G HUB

Je kunt alle Logitech G-accessoires naar wens finetunen in de G HUB op pc en de Logitech G-app op iOS-/Android-apparaten. Regel EQ-presets voor je headset of duik diep in de volledig parametrische EQ. Profiteer van de uitgebreide resolutie van de microfoon en kies EQ-instellingen van uitzendkwaliteit terwijl je je omgeving onder controle houdt met ruisonderdrukking. Met de A50 X kunnen gamers het mixen van stream output audio instellen, de hoeveelheid sidetone specificeren, aangepaste presets opslaan en nog veel meer.

‘PLAY FOR ZERO’

De Logitech G ASTRO A50 X LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset bevat onderdelen met minimaal 35 procent gerecycled materiaal en de papieren verpakking is afkomstig uit FSC-gecertificeerde bossen. Daarnaast is de A50 X gecertificeerd CarbonNeutral®, wat betekent dat we hoogwaardige gecertificeerde CO2-compensaties financieren om de CO2-impact van het product tot nul te reduceren. Ga voor meer informatie over onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid naar onze website.

Prijs en beschikbaarheid

De Logitech G ASTRO A50 X Wireless Gaming Headset + Base Station is nu beschikbaar voor pre-order voor €399,99 bij Logitech G, en zal later beschikbaar zijn bij de grote (r)etailers. Klik hier voor meer informatie over de nieuwe Logitech G ASTRO A50 X Wireless Gaming Headset + Base Station.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.