logo-liggend-wit-donkerblauw

Dit moet je regelen voor je naar Canada op vakantie gaat


Canada is een heerlijk land om te verblijven. Het heeft veel natuur, grote steden en een super vriendelijke bevolking. Toch kom je er niet zomaar binnen. Om Canada te bezoeken (ook als je er een tussenstop maakt) moet je namelijk een visum Canada of een eTA hebben. Hoe je dat regelt, leggen we hieronder uit.

Visum voor Canada

Een visum voor Canada is vereist voor mensen die niet de Canadese nationaliteit hebben en naar Canada willen reizen voor een tijdelijk verblijf, zoals toerisme, studie of werk. Een visum is een officiële toestemming van de Canadese overheid om het land binnen te komen en te verblijven voor een bepaalde periode.

Er zijn verschillende soorten visa die beschikbaar zijn voor reizigers die naar Canada willen komen, afhankelijk van het doel van de reis en de duur van het verblijf. Bijvoorbeeld:

  • Een toeristenvisum, dat toeristen in staat stelt om Canada te bezoeken voor een periode tot zes maanden;
  • Een studievisum, voor studenten die in Canada willen studeren voor een bepaalde periode;
  • Een werkvisum, voor mensen die in Canada willen werken voor een tijdelijke periode.

Een visum is nodig om te voldoen aan de immigratievereisten van Canada en om ervoor te zorgen dat reizigers die het land binnenkomen aan bepaalde criteria voldoen. Het visumproces kan weliswaar enige tijd en inspanning kosten, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alles in orde is voordat je naar Canada reist.

Naar Canada zonder visum

Er is een alternatief voor het visum. Je kunt namelijk een eTA (Electronic Travel Authorization) Canada aanvragen. Als je vanuit Nederland of België reist, heb je voor Canada een eTA nodig. Hiermee kun je naar Canada reizen voor toeristische, zakelijke of transitdoeleinden. Het is een vervanging voor een visum en kan online worden aangevraagd.

Een eTA is verplicht voor reizigers uit landen die geen visumplicht hebben om Canada binnen te komen, zoals Nederland en België. Het proces om een eTA aan te vragen is relatief eenvoudig en kan online worden gedaan. De aanvrager dient enkele persoonlijke gegevens in te vullen en een vergoeding te betalen.

Heb je de aanvraag gedaan, is het eTA direct na toekenning meteen geldig voor vijf jaar of tot je paspoort verloopt, afhankelijk van wat eerder komt. Het kan worden gebruikt voor meerdere binnenkomsten in Canada, zolang het verblijf telkens maximaal 6 maanden bedraagt.

Het is belangrijk om op tijd een eTA aan te vragen, omdat je zonder geldige eTA niet worden toegelaten tot Canada. Het is ook belangrijk om te weten dat een eTA geen garantie is voor toegang tot Canada. Bij aankomst in Canada beoordeelt de immigratieofficier of de reiziger aan alle vereisten voldoet om het land binnen te komen en te verblijven.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.