logo-liggend-wit-donkerblauw

Bezoek het virtuele Naturalis met professor Freek Vonk

Op 23 april 2020 is Naturalis Biodiversity Center, museum en onderzoeksinstituut in Leiden, virtueel geopend. Zowel het atrium als de zaal Dinotijd, met het topstuk T. rex Trix, zijn vanaf nu altijd online te bezoeken. De zes andere museumzalen worden de komende weken gefaseerd toegevoegd aan het virtuele museum. Vanaf 16 mei is het gehele museum gratis online te bezoeken.

Freek Vonk Naturalis T rex Trix
Fotocredtits: Ivo Borkus/Naturalis

Digitaal door het museum dwalen

De bezoekers kunnen digitaal door het museum dwalen. In elke museumzaal vinden ze extra informatie over diverse collecties en topstukken, zoals de immense Afrikaanse olifant, de unieke verzameling van Dubois en de indrukwekkende witte haai. Naast Freek Vonk vertelt Auke-Florian Hiemstra, ook onderzoeker bij Naturalis, meer over zijn favorieten.

Vanaf nu is Naturalis altijd geopend. Dat betekent dat je topstukken zoals T. rex Trix kunt bewonderen wanneer je maar wilt. Gewoon, vanuit huis! In het virtuele museum neem ik je mee en maken we een stop bij verschillende hoogtepunten.

Prof. dr. Freek Vonk:

De natuur blijven ontdekken

Naturalis Biodiversity Center heropende zaterdag 31 augustus 2019 na een volledige verbouwing. In iets meer dan een half jaar ontving Naturalis al 430.000 bezoekers. Ondanks dat Naturalis vanwege het coronavirus zijn deuren heeft gesloten, kunnen bezoekers de natuur thuis en online blijven ontdekken. Nu met een virtueel museumbezoek, maar ook met andere activiteiten.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.