logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De vintage vloerkleden van Rozenkelim


De koude winter staat om de hoek en de dagen worden steeds korter. Bij de meeste mensen staat de houtkachel al lekker te branden. Het winterseizoen brengt op interieur gebied leuke ideeën met zich mee. De kaarsjes worden aangestoken en de gordijnen gaan extra vroeg dicht. Hier mag een warm en sfeervol vintage vloerkleed van Rozenkelim natuurlijk niet bij ontbreken.

In alle kleuren en stijlen

De kleden van Rozenkelim komen in alle kleuren, stijlen en maten, dus wat is jouw voorkeur? Wij gaan voor vintage, maar toch modern, duurzaam en natuurlijke materialen die lang meegaan! De vintage vloerkleden zijn allemaal met de handgeweven, van 100% wol en hebben allemaal een geschiedenis, maar passen wel in de westerse interieur van vandaag. Deze winter kiest Rozenkelim voor een vintage vloerkleed!

Geschiedenis van de vintage vloerkleden.

Het oudste tapijt, zo ver bekend, komt uit het jaar 500 V.C. uit Armenië, toenmalig Perzië. De vloerkleden deden in het 11E eeuw, hun intrede in Europa. De oosterse tapijten werden door Europese kruisvaarders meegenomen uit Perzië. Door de vele details in de typische patronen werden het Perzisch tapijt gezien als ware luxe product en kunst. Daarnaast was het ongewoon om de tapijten op de grond te leggen, omdat ze daar simpelweg te duur voor waren. Pas sinds de 18de eeuw werden kleden als vloerdecoratie gezien.

Vintage kleden in het Westerse interieur van nu

De vintage oosterse tapijten doen het erg goed in ons Westerse interieur. De vele tinten maken de vloerkleden perfect om te combineren met natuurlijke materialen zoals hout en beton. De vintage tapijten zijn allemaal met de handgemaakt en authentiek, daardoor passen ze erg goed in het populaire Scandinavische woonstijl van nu. Een vloerkleed zorgt voor veel warmte en is uitstekend te combineren met een strak en modern interieur.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.