logo-liggend-wit-donkerblauw

Het vinden van de juiste vloer


Wanneer je besluit om een nieuwe woning aan te kopen of om je eigen woning te gaan verbouwen, dan kun je vaak eigenlijk niet om de vloer heen. De vloer is natuurlijk een onderdeel van de basis van je woning en kan de sfeer ontzettend beïnvloeden wanneer deze niet goed gekozen wordt of niet gewaardeerd wordt door de eigenaren van de woning. Wanneer je de zoektocht naar de perfecte vloer start, dan kom je ontzettend veel mogelijkheden tegen en dan kan het nog wel eens een interessante zoektocht worden. Je kunt daarbij eens de trends gaan bekijken of eens langsgaan bij Afium

Het vinden van de juiste vloer

De uitdaging om een vloer te vinden

De laatste jaren zie je op de bekende huizensites en in de veelbekeken woonprogramma’s vaak dezelfde soorten vloeren langskomen. Mensen zijn steeds trendgevoeliger en lijken er een hobby van te maken om het gehele interieur zo af en toe helemaal om te gooien. Mensen kiezen bijvoorbeeld graag voor een lichte vloer, omdat ze bang zijn dat het hele interieur donker wordt, maar anderen zijn bang dat het ongezellig wordt in huis, kiezen vervolgens een donkere vloer die enigszins betaalbaar is bij de lokale bouwmarkt, maar krijgen later toch spijt, omdat het niet bij hun meubels past. 

Advies inwinnen

Het is daarom voor veel mensen die zoekende zijn naar een vloer verstandig om advies in te winnen bij een specialist, die je kan vertellen welke vloer past bij jouw wensen of om je te laten adviseren door een expert die bij jou langskomt en die jou kan vertellen wat er goed bij het huidige interieur past, zodat je achteraf geen spijt krijgt en je kunt kiezen uit de verschillende staaltjes die jou aangeraden worden. De vloer kan dan ook uit verschillende materialen bestaan. Denk daarbij aan laminaat, pvc of ga je liever voor tegels? 

De visgraat trend

Wanneer je liever de trends volgt, dan kom je waarschijnlijk al snel uit op een visgraat vloer. Dat betekent dat het laminaat of de pvc in een patroon van v’tjes wordt gelegd. Dit is net even iets anders dan dat je in standaard woningen ziet en het is iets aanweziger dan de gemiddelde laminaat vloer. Veel mensen denken dat deze vloer te druk wordt in hun woning, maar door de herhaling geeft de vloer rust en past het eigenlijk prima in ieder interieur. Dat moet wel de reden zijn dat deze vloer zo ontzettend geliefd is en zo vaak terug te zien is in alle bekende woonprogramma’s.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.