logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Vind jouw perfecte fiets


Iedereen heeft een eigen smaak en stijl, een eigen manier om te bewegen. Dat doet iedereen op zijn eigen manier. De een kan niet zonder zijn auto, de ander niet zonder fiets. Ook een fiets moet bij jouw stijl passen. Niet alleen qua uiterlijk, maar hij moet ook aansluiten op jouw karakter en jouw wensen. Nu moet ik zeggen dat ikzelf een beetje een haat-liefdeverhouding heb met fietsen. Waarom?

De fiets als enige vervoermiddel

Welnu: vaste lezers weten vast al dat ik slechtziend ben. Niet zo slechtziend dat ik aan huis gekluisterd ben dat ik niets kan, maar wel slechtziend genoeg om niet achter het stuur van een auto te mogen stappen. En eigenlijk wordt ook fietsen steeds lastiger. Toch is mijn tweewieler me heilig: het is mijn stukje vrijheid, het vergroot mijn bewegingscirkel enorm, zonder dat ik afhankelijk ben van anderen. De eis aan mijn fiets? Hij moet er stoer uitzien, maar ook vooral heel praktisch zijn.

Mijn fiets

Als je mij ziet rondrijden, dan is dat op een normale stadsfiets. Een rechte houding is belangrijk voor een goed overzicht op je omgeving, iets waar ik alle hulp bij kan gebruiken. Links op mijn stuur zit dan ook een achteruitkijkspiegel (aangezien ik enkel met mijn rechteroog kan kijken) en achterop zitten twee grote fietstassen. Voor op het rek heb ik een compacte houten mand. Ideaal voor wanneer ik even een paar pakketjes moet wegbrengen, je hebt het zo binnen handbereik!

Verder weg

Als ik langere reizen moet maken, gebruik ik graag een vouwfiets. Ik weet dat veel treinreizigers die dingen verfoeien als ze met de spits worden meegenomen, maar buiten de spits is het een heel praktische manier om je ter plekke te vervoeren zonder afhankelijk te zijn van busregelingen en overstappen. Bij mijn fiets heb ik een heel praktische opvouwbare fietstas, die aan de stang voorop bevestigd kan worden. Daar kan mijn schoudertas al in, maar ook een paar kleine boodschappen.

Pimp your ride

Ik vind het belangrijk dat een fiets iets uitstraalt van jezelf. Natuurlijk is het een vervoermiddel, veiligheid en praktisch nut staan altijd voorop. Koop een fiets in de goede maat, met een mooi aantal versnellingen (of juist helemaal geen, voor de echte die-hard fietsers) en ga dan kijken wat er binnen dat eisenpakket mogelijk is. Een bijzondere kleur wielen, een opvallend frame of een unieke accessoire zorgt er niet voor dat je fiets makkelijk te spotten is in de fietsstalling, maar ook dat je er iets mee toevoegt aan je eigen uitstraling.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.