logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Vind jouw perfecte camping in Zuid-Europa


Kamperen in Zuid-Europa is een absolute topper! Er gaat niets boven het weer, het eten, het fraaie landschap en de prachtige bezienswaardigheden. We willen je niet vertellen waar je heen moet gaan – dat laten we aan jou. Maar zoek je een geweldige manier om de bezienswaardigheden van Zuid-Europa te bekijken op een heel ontspannen manier, is kamperen zeker aan te raden. Er zijn tal van plaatsen waar je kunt genieten van de zon en de natuur, van het lekkere eten en de gastvrije mensen.

De pracht van het Europese platteland

Hoewel we in Nederland dichtbevolkt op elkaar leven, is dat in landen als Frankrijk en Italië wel anders. Daar kun je nog genieten van uitgestrekte landschappen, imposante bossen, fraaie meren en kun je van het ene idyllische dorpje naar het andere reizen. Iedere plek heeft zijn sporen verdiend in de geschiedenis, er zijn dus genoeg prachtige plekken om te zien en te ontdekken tijdens je kampeervakantie. Bovendien zijn de Fransen en de Italianen echte levensgenieters, met veel aandacht voor eten en drinken. Stel je daarvoor open, probeer de lokale keuken en laat je verrassen door de bijzondere smaken en warme onthalen. Vanuit een camping heb je daar een leuke uitvalsbasis voor, terwijl je bovendien de vrijheid hebt om ook lekker in de directe omgeving op ontdekkingstocht te gaan.

Frankrijk

Veel Nederlanders kiezen voor een camping Frankrijk als uitvalsbasis. Maar niet alleen voor Nederlanders, want ook de Fransen zelf blijven liever in het fraaie Frankrijk, en het is gemakkelijk te zien waarom. Het platteland heeft talloze meren en rivieren, evenals prachtige bergen die perfect zijn om te wandelen of te klimmen. Naast al dat natuurschoon zijn er in dit land ook veel musea en historische plaatsen te bezoeken. Kamperen in Frankrijk is echt een wonder: het is natuur op zijn best! Op een camping in Frankrijk vind je een ontspannen sfeer en lekker eten dat verder gaat dan eenvoudige campinggerechten zoals hotdogs en hamburgers. Kies een camping die bij jouw favoriete activiteiten past. Ben je een echte waterrat? Kies dan een camping aan zee of bij een van de grote meren. Ben je een avonturier? Ga dan voor één van de bergachtige gebieden. Wil je juist genieten van het typische Franse platteland en de natuur? Ook daar zijn fantastische plekken voor!

Italië

Wil je wat verder rijden naar het Zuiden, dan verruil je la douce France voor la dolce vita van Italië. Een camping Italië is net zo fantastisch! Het weer is hier het hele jaar door warm, waardoor het niet alleen een populaire vakantiebestemming is in de zomer, maar ook in de winter. Italië is door de geschiedenis heen de thuisbasis geweest van een aantal beroemde mensen (waaronder renaissancekunstenaars als Michelangelo). Het fraaie heuvelachtige landschap, druivenvelden en de vele olijfbomen worden dan ook afgewisseld met historische plekken en pittoreske dorpjes. Door de kiezen voor een camping in Italië kun je meer over de Italiaanse cultuur te weten komen!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.