logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Vijfhoekige salami op mijn pizza?

De Pizza Ristorante Salame is tijdelijk verkrijgbaar met vijfhoekige in plaats van ronde plakjes salami. De leveranciers hadden de speciaal gevormde salami al in productie, toen het EK Voetbal werd uitgesteld naar 2021. En weggooien is voor Dr. Oetker geen optie.

Voetbalpizza

‘Een goede salami heeft tijd nodig om te rijpen tot een perfecte kwaliteit. De voorbereidingen bij onze leveranciers waren al in volle gang toen het bericht van de UEFA kwam. Daarom hebben we besloten om de favoriete pizza van Nederland voor een korte periode te beleggen met deze vijfhoekige salami waardoor de pizza op een voetbal lijkt,’ aldus Joost van den Berg, Marketing Manager bij Dr. Oetker.

Andere vorm

Dr. Oetker had ter gelegenheid van het EK Voetbal een voetbalpizza willen introduceren. Een pizza met vijfhoekige plakjes salami, bedoeld als knipoog naar alle voetbalfans. Door het verplaatsen van het evenement zou de fabrikant van merkproducten een enorme hoeveelheid “voetbalsalami” moeten weggooien. ‘Dat zou zonde zijn, want deze vijfhoekige salami is volgens hetzelfde recept gemaakt als de ronde salamiplakken. Pizzaliefhebbers kunnen rekenen op dezelfde kwaliteit en hoeveelheid topping. Net zo lekker dus, alleen de vorm is anders.’

Zelfde smaak

Consumenten kunnen vanaf medio april een pizza met vijfhoekige plakjes salami in de vertrouwde verpakking aantreffen. Ook al staan er ronde salamiplakken op afgebeeld, alle ingrediënten van de Pizza Ristorante Salame blijven hetzelfde. ‘En dat geldt natuurlijk ook voor de smaak. Die blijft van dezelfde hoge kwaliteit.’

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.