logo-liggend-wit-donkerblauw

Vijf populaire horlogemerken


Het dragen van een horloge is niet alleen praktisch, maar het is ook een statussymbool. Ook past een horloge bij verschillende kledingstijlen. Er zijn echter veel verschillende horlogemerken. In deze tekst gaan we in op de vijf populairste horlogemerken van dit moment.

breiltling horloge

Cartier

Louis-François Cartier was een zeer gerenommeerde horlogemaker. In 1847 begon hij het merk Cartier in Parijs. Het merk kent dus een rijke geschiedenis en de horloges van Cartier zijn nog steeds bijzonder populair. Het merk produceert namelijk prachtige modellen. Je kunt ze bij verschillende gelegenheden dragen.

Heb je binnenkort bijvoorbeeld een sjiek feest? Dan misstaat een horloge van het merk Cartier niet. Ook kun je horloges van Cartier bij casual gelegenheden dragen. Een ander voordeel van horloges van Cartier is dat ze waardevast zijn. Het is dus ook een investering in de toekomst. De kans is groot dat je een horloge van Cartier later met winst kunt verkopen.

Breitling

Leon Breitling heeft het merk Breitling in 1884 opgericht. De horloges zijn met precisie ontworpen. Het is van origine een merk voor piloten. Er zijn overigens nog steeds veel piloten die een horloge van dit merk dragen. Ze brengen dan ook verschillende voordelen met zich mee. Ze worden gemaakt van kwalitatieve materialen en daarmee zijn ze robuust en krachtig. Ze besteden ook veel aandacht aan het ontwerp. Elk horloge van Breitling heeft iets unieks. Mensen met verstand van horloges zullen dan ook direct zien dat je een Breitling draagt.

Chopard

Het merk Chopard is in 1860 opgericht. Het merk was direct populair en ze ontwikkelen nog steeds prachtige horloges. Het voordeel van dit merk is dat ze ook goed naar de feedback van klanten luisteren. Ze hebben oog voor detail en maken gebruik van innovatieve technieken. De horloges zijn te dragen bij verschillende gelegenheden. Ook zijn ze accuraat qua tijd.

Fossil

Het merk Fossil is een Amerikaans merk. Het is een relatief nieuw horlogemerk. Ze zijn namelijk in 1984 opgericht. Het merk past ook helemaal bij deze tijd. Ze dragen het klimaat namelijk een warm hart toe en richten zich op duurzaamheid. Ze produceren ook verschillende type horloges. In de eerste plaats maken ze klassieke uurwerken. Daarnaast houden ze zich ook bezig met smartwatches. Het merk is activistisch ingesteld. Ze willen namelijk bijdragen aan een betere wereld.

Junghans

Dit Duitse merk werd opgericht in 1861, maar ze produceerden het eerste horloge pas in 1927. Het merk produceerde aanvankelijk alleen minimalistische horloges. Tegenwoordig produceren ze echter ook smartwatches. Innovatie is voor het merk Junghans erg belangrijk.

Conclusie

In deze tekst hebben we enkele populaire horlogemerken besproken. Uiteraard zijn er nog veel meer aantrekkelijke merken. Horloges zijn niet alleen leuk om te dragen, maar het is ook een investering in de toekomst. Dit geldt zeker voor klassieke uurwerken van gerenommeerde merken. De meeste producten dalen in waarde, maar dit geldt niet voor horloges van gerenommeerde merken. Die stijgen juist in waarde. Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad en weet je nu welk horlogemerk bij jou past.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.