logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit zijn ze: de vijf lekkerste en griezeligste cocktails voor Halloween


Halloween komt oorspronkelijk uit Amerika, maar het griezeligste feest van het jaar wordt ook steeds populairder in Nederland. Het is natuurlijk leuk om je in de meest enge outfit te hullen en iedereen angst aan te jagen. Vier jij jouw Halloweenfeestje thuis? Dan is het extra leuk om je gasten ook bang te maken met griezelige halloween poppen en scary treats. We zetten de vijf lekkerste en griezeligste Halloween cocktails voor je op een rijtje.

1. Bloody coconut

Deze kokoscocktail maak je met rum, wodka en ijsblokjes. Doordat het drankje doorzichtig wit is en de ijsblokjes voor rook zorgen, lijkt dit drankje meer een experimenteel brouwsel uit de kerker van Dr. Frankenstein. Rood suikerglazuur langs de rand van het glas als decoratie zorgt ervoor dat het lijkt alsof er bloed van het glas afdruipt.

Het drankje is makkelijk te maken. Je hoeft alleen maar room, vodka, kokosroom en ijs in een shaker te doen, goed te schudden en de cocktail over de glaasjes te verdelen. Het wordt extra spooky met echte Halloween decoratie,  zoals een skeletten hand of doodshoofden. Serveer de cocktail in je engste halloween kostuum en je bent klaar voor een avondje griezelen.

2. Bloody Mary

Bloed doet het met Halloween altijd goed. Daarom mag de Bloody Mary in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. De Bloody Mary maak je met tomatensap zodat hij er bloederig uit ziet. Om het drankje extra creepy te maken kun je met lichte inkepingen in champignons doodshoofdjes maken. Extra leuk, trek een verpleegsters kostuum voor vrouwen aan en serveer de cocktail in proefbuisjes of bloedzakjes.

Bloody Mary is een spook of geest die in je spiegel verschijnt als je haar naam herhaaldelijk uitspreekt. Haar verschijning kan zowel goedaardig als kwaadaardig zijn. Drie keer raden hoe ze verschijnt als je gasten dit bloederige drankje met skulls tijdens Halloween drinken en haar naam scanderen…

3. Black Velvet

De Black Velvet wordt al sinds het Victoriaanse tijdperk gemaakt. Hij was destijds bedoeld voor tijdens de rouwperiode. Zwart is van oudsher de kleur van de dood en van rouw. Deze gitzwarte cocktail ziet er naargeestig uit. Decoreer hem met vleermuizen, doodshoofden, spinnen of ander eng gespuis en hij ziet eruit als een drankje waar je iemand mee kunt vergiftigen.

4. Alien Brains

Deze creepy cocktail ziet eruit als hersenen op sterk water. Maar dan geen normale hersenen, maar die van aliens. Doordat er Baileys, Peach snaps likeur, Blue Curaçao en Grenadine ingaat, krijgt de cocktail de kleuren rood en blauw. De kleuren mengen zich en doordat de Irish cream erin oplost, ontstaan de hersenen. Het is een lekkere én griezelige cocktail voor Halloween.

5. Halloween Martini

Deze halloween cocktail kun je zowel met groene als oranje martini maken. Door de felle kleur ziet hij er chemisch en giftig uit. Extra creepy wordt het door de oogballetjes die erin drijven. Serveer hem in het donker zodat je gasten de oogbolletjes niet zien. Doe het licht aan als ze doorhebben dat er iets in hun drankje zit. Dat kan een wat leuke schrikmomenten opleveren.

Kun jij geen genoeg krijgen van Halloween? Lees dan hier hoe je deze vijf griezelig lekkere Halloween cocktails maakt. Happy Halloween!

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.