logo-liggend-wit-donkerblauw

Maak je leven makkelijker met deze vijf Google-lifehacks

Technologie heeft ons leven een stuk simpeler gemaakt. Of het nu gaat om het uitzoeken van een leuk eettentje in een vreemde stad, het vinden van een antwoord op een probleem of het bestellen van het perfecte cadeau voor Valentijnsdag. Toch maakt Google het zoeken nog eenvoudiger door een aantal nieuwe AI-functies te introduceren die jouw leven nog eenvoudiger maken.

Met Google Multisearch is het mogelijk om een foto te maken en daar tekst aan toe te voegen om doelgerichter te zoeken (bijvoorbeeld een foto van een bepaalde tas + ‘blauw’). Hiermee vind je het kledingstuk in een andere kleur, vind je de perfecte stoel bij je bank en vertaal je eenvoudiger buitenlandse teksten. En met Immersive View in Google Maps verken je jouw favoriete steden, van Londen tot Venetië.

Lifehack #1: Thuis van alle markten

Je zit op een zonnig terras in het zuiden van het Italië. Je drinkt een glas ijskoud water, terwijl een knappe, niet-Engels sprekende serveerster je een stoffige lunchkaart overhandigt. Nadat je haar hartelijk bedankt, sla je het menu open. Tot je grote schrik is het menu volledig in het Italiaans. Vroeger kon dat nog wel eens problemen opleveren, maar Google’s nieuwe AR Translate-functie maakt hier een einde aan. In een fractie van een seconde genereert het programma de vertaling op je beeldscherm zonder dat je iets moet overtikken. Zo weet jij wat je bestelt en voorkom je misverstanden. En wie weet; misschien steek je er wel wat van op.

Lifehack #2: Efficiënt zoeken

Iedereen kent het: je ziet je favoriete YouTuber in een fenomenale jas; die moet jij hebben natuurlijk. In de comments wordt er niks over gezegd en de merknaam op het jasje is niet goed leesbaar. Roep op Android de Google Assistent op en druk op ‘Zoek op dit scherm’ (op iOS kun je een screenshot maken en uploaden met de Google-app). Je krijgt direct een lijst met dezelfde of vergelijkbare modellen en webshops. Had je liever een andere kleur gewild? Met Multisearch voeg je eenvoudig zoektermen toe aan je screenshot, zoals de kleur ‘wit’. Wil je een platte versie van de hak die je zo mooi vindt? Upload een foto van de hak en voeg de zoekterm ‘plat’ toe aan de zoekopdracht. Zo maak je de zoekresultaten specifieker en vind je snel het model wat je zoekt. Zeg doei tegen die verspilde zoekuren!

Lifehack #3: De perfecte stoelen voor bij je nieuwe eettafel

Scenario: na lang wikken en wegen heb je eindelijk de perfecte kast gevonden voor dat kale hoekje in huis, maar hier komt het probleem: je weet niet welke stoelen goed samengaan met je nieuwe eettafel. Upload een foto van je eettafel in Google Lens en voeg dankzij Multisearch de zoekopdracht ‘stoelen’ toe. De zoekmachine genereert binnen een fractie van een seconde allerlei verschillende opties met bijbehorende meubelzaken. Uitkiezen maar!

Lifehack #4: Notities maken was nog nooit zo makkelijk

Schrijf jij tijdens meetings ook altijd zo verwoed mee in je notitieblok, om vervolgens je notities kwijt te raken? Dit is verleden tijd. Met Google Lens kan je je handgeschreven notities scannen om deze vervolgens digitaal te kopiëren en te plakken in je notities op je telefoon. Zo raak je je notities nooit meer kwijt en heb je altijd een digitale kopie bij de hand. En zijn je collega’s van een andere nationaliteit? Met Google Lens vertaal je razendsnel de notities van je internationale collega’s, zodat jullie altijd op een lijn zitten.

Lifehack #5: Verken je favoriete steden op afstand!

Geef internetsurfen een extra dimensie. Ga op stedentrip! Met Google Maps’ nieuwe Immersive View kun je je favoriete steden bezoeken vanuit je luie stoel. Verken metropolen als Los Angeles, Londen, New York en Tokio. Of vlieg binnenkort als een vogel over het Rijksmuseum of neem even een kijkje in The Seafood Bar aan het Spui vanuit je luie stoel. Aan dit lijstje voegt Google straks ook Florence, Venetië en Dublin toe. Droom alvast even weg over je eerstvolgende vakantiebestemming.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.