logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Geld besparen met deze handige tips

Zou je graag wat extra willen besparen? Omdat je tijdelijk krap bij kas zit of omdat je voor een bijzondere uitgave aan het sparen bent? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Het is de normaalste zaak van de wereld om je best te doen om wat extra geld over te houden. Toch vinden veel mensen dit lastig. Ze weten niet waar ze moeten beginnen en houden hetgeen zij proberen niet zo lang vol. Daarom krijg je een flinke berg tips die je kunt toepassen. Het is aan te raden om er één tegelijk te proberen. Pas wanneer je die gewend bent probeer je de volgende. Zo blijft het een kleine moeite en bouw je langzaam maar zeker aan een flinke maandelijkse besparing. Benieuwd op welke manieren je dat kunt doen? Lees dan door!

Zet je uitgaven op een rij

Het is allereerst belangrijk om je uitgaven op een rijtje te zetten. Niet alleen je vaste lasten, maar ook al die kleine uitgaves zoals een broodje, een nieuw lampje of een drankje op het terras. Door dit regelmatig te doen, bijvoorbeeld eens of tweemaal per maand, leer je je eigen uitgavenpatroon goed kennen. Je ziet dan al gauw waar je veel geld aan uitgeeft zonder dat dat echt nodig is. Die bewustwording alleen al helpt je soms om te besparen, maar het kan ook dienen als basis voor je volgende bespaardoelen.

Onnodige maandelijkse uitgaven opzeggen

Videoland opzeggen en andere abonnementen waar je eigenlijk niet zo heel veel mee doet. Het klinkt simpel en je hebt er misschien een beetje weerstand tegen, maar het levert je vaak wel een significante besparing op. Sommigen geven maandelijks tientallen euro’s uit aan dingen die ze in die komende maand misschien één of tweemaal gebruiken. Een alternatief werkt in zulke gevallen ook prima en kost je fors minder, dus hak die knoop door!

Besparen op vaste lasten

Misschien kun je overstappen op een andere energieleverancier, of is er een verzekeraar die jouw huidige pakket goedkoper aanbiedt. Duik hierin en stap over wanneer je kunt besparen. Een goede tip is ook om, wanneer je hier mee bezig bent, op het eind nog even met je huidige leverancier te bellen. Misschien willen ze jou wel een nóg beter aanbod doen dan de concurrentie om je als klant te behouden. Niet geschoten is altijd mis wat dat betreft. Bovendien merkt de klantenservice vaak dat je het meent wanneer je zegt dat je op het punt staat om over te stappen naar de concurrent, waardoor er ineens een hele hoop meer mogelijk is dan voor ‘reguliere’ klanten het geval is.

Slimmer boodschappen doen

Ga je altijd naar de Albert Heijn, probeer dan eens je grote boodschappen bij de Lidl te doen. Het verschil is gigantisch. Je kunt ook de acties en kortingen in de gaten houden, want ook hier kun je flink mee besparen.

Doe je best

We hopen dat het jou met deze tips lukt om je spaardoelen te halen. Onthoud dat wanneer je geduldig bent, de kans op succes groter is. Heel veel succes!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.