logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Slangenkoorts, Kate Kriske

Vic Falls 3 - Slangenkoorts

Uit de serie Vic Falls Missions, waar we eerder de delen Het offer van de Baobab en De Keizersillusie van recenseerden, dendert vlot voort in het nieuwe boek Slangenkoorts. In dit deel is het Verenigd Koninkrijk in de ban van een nieuwe partydrugs, genaamd Eeuwige Slang. De drugs blijkt echter levensgevaarlijk te zijn en maakt in korte tijd heel wat slachtoffers. Het is aan het team van het Special Abilities Team (SPAT) om op onderzoek uit te gaan. Daarvoor is een belangrijke rol weggelegd voor Victoria.

Criminele spion

In Slangenkoorts is het uitgerekend Victoria die wordt uitgeloot om uit het team aan jonge spionnen ingezet te worden. Ondanks haar handicap wordt ze ingezet om te infiltreren in de mogelijke bron van deze nieuwe en gevaarlijke drugs: er wordt namelijk gedacht dat een heropvoedingskamp in Borneo er meer mee te maken heeft. En dus wordt Victoria voorgedaan als een echte jeugddelinquent, waarna ze door een strenge rechter veroordeeld wordt tot dat kamp. Daar krijgt ze echter te maken met een situatie die ze niet meer in de hand heeft. Heeft ze met deze missie te veel hooi op de vork genomen?

Marcus

Aan de andere kant speelt het verhaal van Marcus, de fervente freerunner die je in het eerste boek hebt leren kennen, een grote rol in het verhaal. Hij worstelt met zijn verleden en probeert zijn huidige carriere als spion verborgen te houden voor zijn moeder. Toch merkt hij dat juist zijn moeder ook van alles verborgen houdt voor hem! Een goed spion gaat natuurlijk graag op onderzoek uit. Marcus zet dan ook alles op alles om meer te weten te komen over het geheime leven van zijn moeder. Wat heeft zij boorbeeld te maken met de huurmoordenaar die het op hem gemunt had?

Ga direct naar Slangenkoorts op BOL.com.


Recensie over Slangenkoorts

Slangenkoorts is het derde deel uit de Vic Falls serie, die vooral draait om de hoofdrolspelers Victoria en Marcus. Ze zijn echte kindspionnen, met uitzonderlijke capaciteiten. Dat zorgt dat ze in allerlei vreemde situaties terecht komen. Slangenkoorts is vlot geschreven en heel onderhoudend. Wel worden in dit deel behoorlijk wat complotten en geheimen aan het licht gebracht over Marcus’ moeder. Zet je dus schrap voor flink wat ontboezemingen!

Score: 7


Informatie

Slangenkoorts,
Illustrator: nvt
Uitgever: Van Halewyck, 222 pagina’s, paperback.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789461318039. Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.