logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Verzorging: Goed verzorgd met een Bulldog in de badkamer

In deze natte en gure periode moet je goed aan jezelf denken. En dan bedoel ik niet dat je genoeg vitamientjes moet eten (duh!) of dat je lekker op de bank op Netflix de ene serie na de andere moet bingewatchen… nee, ik bedoel eigenlijk te zeggen dat je lichaam ook de nodige verzorging nodig heeft. Vooral je gezicht heeft flink wat te lijden van al die temperatuurverschillen en extra vochtigheid! Daarnaast is het zo, dat als de buitentemperatuur onder de acht graden komt, de talgklieren minder beschermende vetten produceren waardoor de huid een stuk droger wordt. De verandering van koude temperaturen buiten en droge verwarmingslucht binnenshuis zorgt dat de huid helemaal in de war raakt. Zorg dus dat je een Bulldog in huis hebt. Het merk verzorgingsproducten, bedoel ik dan, hoewel de beestjes ook leuk zijn.

Aan de slag met Bulldog gezichtsverzorging

Al die potjes, flesjes en tubes… wat moet je er mee? Gezichtsverzorging is echt nog niet voor iedereen weggelegd! En toch is het helemaal niet zo moeilijk om het in je routine op te nemen. Laten we bij het begin beginnen. Het is vroeg in de ochtend. Niemand is nog wakker, jij sluipt naar de badkamer voor een verkwikkende douche. Daar was je je haren, je lichaam… en je gezicht. In principe met een Face Wash. Die wrijf je op je gezicht, laat je even zitten (bijvoorbeeld om de rest van je lichaam in de wrijven met douchefris) en spoel je weer af. Je kunt de Face Wash soms ook afwisselen met een Face Scrub, die nog dieper reinigt en de huid echt heel zacht maakt. Na het wassen sta je voor de spiegel en neem je het scheerapparaat in de hand – zoals je iedere dag doet. Na het scheren gebruik je een After Shave Balm voor het geschoren deel en wrijf je de rest van je gezicht in met een Moisturizer. Zo heb je in een handomdraai gezorgd voor een perfect verzorgd gezicht. Maar voorkomen is beter dan genezen: lees ook vooral hieronder onze tips voor een gezonde huid.

Verzorgingstip voor mannen in de winter

Niet te warm, alstublieft

Natuurlijk lonken warme douches of een bad in de winter, maar let op: te warm water doet de huid geen goed. Experts raden een watertemperatuur van ongeveer 35 graden aan.

Vocht eerst!

De Moisturiser producten van Bulldog, Zowel de Original als de Sensitive variant, maken zelfs de ruwe winterhuid weer glad en soepel. De speciaal voor mannen ontwikkelde producten zijn eenvoudig in gebruik dankzij hun ongecompliceerde toepasbaarheid en de natuurlijke ingrediënten. De Original Moisturiser bevat onder andere groene thee en groen zeewier, de Sensitive Moisturiser is verrijkt met baobab, haver en wilgenkruid.

Soepel na het scheren

Wind-, weer- en verwarmingslucht kunnen ook het scheergebied van het gezicht belasten. Zorg dat je dit deel van het gezicht de juiste zorg geeft met de After Shave Balm van Bulldog. De Sensitive After Shave Balm met baobab, haver en wilgenkruid en de Original After Shave Balm met aloë vera, camelina olie en groene thee, zijn hier de beste vrienden van mannen die regelmatig scheren.

Blijf schoon

Het goed reinigen van de huid is ook een aanrader in de winter. Het is belangrijk dat men verzorgingsproducten gebruikt die natuurlijke ingrediënten bevatten en die de huid niet irriteren. De Original Face Wash van Bulldog reinigt het gezicht grondig en is verrijkt met aloë, camelina olie en groene thee.

Alle BULLDOG producten zijn veganistisch en er worden uiteraard geen dierproeven voor uitgevoerd. De huidverzorgingsproducten zijn vrij van kunstmatige kleurstoffen en synthetische geurstoffen.

Over Bulldog

Het idee voor Bulldog ontstond in 2005 toen oprichter Simon Duffy opmerkte dat er geen huidverzorging bestond die speciaal voor mannen ontwikkeld is die waarde hechten aan natuurlijke ingrediënten. In de winkelschappen lagen weliswaar producten die hij gebruikte, maar eigenlijk bevielen ze hem niet echt. Na twee jaar uitgebreid productonderzoek, -ontwerp en -ontwikkeling samen met zijn vriend en medeoprichter Rhodri Ferrier, maakte het nieuwe merk Bulldog zijn debuut bij een vooraanstaande Britse retailer. De producten hebben sindsdien diverse prijzen gewonnen en zijn in veel landen verkrijgbaar. Sinds Bulldog in een kleine slaapkamer in West-Londen ontstond, hebben de oprichters veel bereikt. En wat Simon en Rhodri er destijds toe aangezet heeft, is vandaag de dag nog steeds dezelfde drijfveer van Bulldog.

Verkooppunt : Via Etos
Adviesverkoopprijzen*:

Original Moisturiser 100 ml, adviesprijs: 9,99 €
Sensitive Moisturiser 100 ml, adviesprijs: 9,99 €
Original Face Wash 150 ml, adviesprijs: 6,99 €
Original Face Scrub 125 ml, adviesprijs 5,99 €
Original After Shave Balm 100 ml, adviesprijs: 8,99 €
Sensitive After Shave Balm 100 ml, adviesprijs: 8,99 €
*adviesprijs is de verantwoordelijkheid van het verkooppunt

Website : https://www.bulldogskincare.com/

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.