logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Verzekering voor de zakelijke rijder

Als particulier ben je verplicht om jouw auto te verzekeren. Doe je dit niet? Dan mag je met jouw auto niet deelnemen aan het verkeer. Dit is voor een bedrijfsauto niet anders. Ook voor de zakelijke rijder geldt er een verzekeringsplicht. Het is daarom raadzaam om direct na de aanschaf de bedrijfsauto te verzekeren. Je wilt uiteindelijk direct van jouw bedrijfsauto gebruik maken. Sluit dus direct een bedrijfsautoverzekering af!

Groot aanbod bedrijfsautoverzekeringen

Als je een bedrijfsautoverzekering gaat afsluiten, zul je wellicht overweldigd zijn. Het aanbod van verzekeraars waarbij je bedrijfsautoverzekeringen kunt afsluiten is groot. En het verzekeringsaanbod is per verzekeraar minstens zo groot. Het is hierdoor mogelijk dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Want voor welke zakelijke autoverzekering kun je het beste kiezen? Een eenduidig antwoord valt op deze vraag niet te geven. Welke verzekering de beste keuze is hangt onder andere af van de betreffende bedrijfsauto. Hoe nieuwer de bedrijfsauto is, hoe uitgebreider de verzekering het beste kan zijn. Maar uiteraard speelt ook jouw persoonlijke voorkeur mee. Vind jij het simpelweg fijn om zo uitgebreid mogelijk verzekerd te zijn? Dan kan dat. Je kunt voor de bedrijfsautoverzekering kiezen die jij wilt.

WA-dekking: wettelijk verplicht

Als ondernemer kun jij zelf bepalen hoe uitgebreid jij jouw bedrijfsauto verzekert. Wel ben je verplicht om een minimale WA-dekking af te sluiten. Deze dekking houdt in dat je verzekerd bent in het geval van schade aan een andere auto. Uiteraard gaat het dan om schade die je met jouw bedrijfsauto aan een andere auto aanricht. Is jouw bedrijfsauto (nog) niet voorzien van een WA-dekking? Dan mag de bedrijfsauto ook nog niet de weg op. Snel na de aanschaf je bestelbus verzekeren is dan ook slim. De WA-dekking is de dekking die je wettelijk gezien minimaal moet hebben. Maar je kunt vervolgens zelf nog kiezen of en welke aanvullende verzekeringsopties je wilt.

Belang van een bedrijfsautoverzekering

Een bedrijfsauto is doorgaans een belangrijk bedrijfsmiddel. Bij de uitvoering van werkzaamheden speelt de auto een grote rol. Je wilt na de aanschaf van de bedrijfsauto deze vanzelfsprekend dan ook zo snel mogelijk gebruiken. Maar voor je dit doet moet je de verzekering regelen. Het betreft een bezigheid die niet door iedereen als leuk wordt betiteld. Maar een bedrijfsautoverzekering is wel heel belangrijk. Het voorkomt namelijk dat je voor onverwachte hoge kosten komt te staan in het geval van schade. En uiteraard is het afsluiten van een WA-dekking simpelweg verplicht. Onderschat het belang van een bedrijfsautoverzekering dus niet en ga er achteraan!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.