logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Verzekerd van zorgeloze feestdagen


Op sommige momenten ben je niet meer zo heel voorzichtig in het leven. Dan denk je liever aan de leuke en gezellige dingen dan dat je continu nadenkt over ‘normaal doen’ en passend gedrag. Tijdens de feestdagen bijvoorbeeld zijn mensen wat emotioneler, uitbundiger en losser, al dan niet door een subtiele alcoholtoename. De kans dat er iets misgaat is dan ook groter tijdens deze dagen dan de rest van het jaar!

Wat kan er mis gaan?

Het kan op zo veel fronten fout gaan: denk aan een glas rode wijn dat je omstoot op tafel en op het tapijt terecht komt. Je kleine neefje dat je even over je schouder gooit in een brandweerhouding en daarmee de televisie van zijn sokkel stoot. Of dat je een spannend verhaal vertelt en die enorme vaas met je armen neer haalt! Kleine gebeurtenissen die voor de eigenaar van die spullen een behoorlijke impact kunnen hebben. En dan zijn dit nog relatief kleine ongelukjes – het kan veel erger natuurlijk. Omdat het niet verplicht is een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, is het zeker wel verstandig. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje! Het gaat overigens niet alleen om materiële schade. Ook als je iemand pijn doet of gewond raakt door jouw toedoen, kun je aanspraak maken op je aansprakelijkheidsverzekering.

Verzekeren is gemoedsrust

Je kunt mensen dan meteen geruststellen: hier ben je immers voor verzekerd via je aansprakelijkheidsverzekering! Lees altijd wel goed de voorwaarden, iedere verzekeraar heeft andere voorwaarden voor de verzekerde situaties en de niet-verzekerde situaties. Lees altijd wel goed de voorwaarden, iedere verzekeraar heeft andere voorwaarden voor de verzekerde situaties en de niet-verzekerde situaties. De aansprakelijkheidsverzekering van Diks omvat bijvoorbeeld:

  • Materiële schade of letselschade tot maar liefst 1,25 miljoen euro
  • Wereldwijde dekking
  • Je hele gezin is verzekerd, inclusief inwonende ouders, logés en personeel, maar ook minderjarige kinderen, ook al wonen zij niet thuis, meerderjarige kinderen als ze thuis wonen, of voor studie uitwonend zijn, zelfs huisdieren en (on)roerende zaken

Wat is niet verzekerd in je aansprakelijkheidsverzekering?

Dat is altijd een lastig iets. In eerste instantie moet je er aansprakelijk voor worden gesteld. Je moet iets doen waarbij er iets per ongeluk stuk is gegaan. Moedwillige handelingen zijn dus uitgesloten. De lelijke vaas omgooien en het verzekeringsgeld opstrijken? Uitgesloten. Maar ook wanneer je op iemands bril gaat zitten die op een stoel of bank licht is uitgesloten: die verwacht je namelijk niet top een zitting. Ook is het belangrijk te weten dat de aansprakelijkheidsverzekering van toepassing is op derden. Dus als jij (of één van je gezinsleden/huisdieren) schade bij anderen berokkenen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.