logo-liggend-wit-donkerblauw

Verwarm je kamer met een gashaard


Laten we eerlijk zijn: we zijn allemaal gaan nadenken over hoe we ons huis verwarmen. En misschien moeten we zelfs toegeven dat ons oude concept, van een verwarmingsplaat in iedere kamer en slaapkamer, een tikje too much is geweest. De verwarmingsketel op zolder, met water dat via (vaak ongeïsoleerde) buizen wordt rondgepompt… dat is gewoon niet efficiënt! Zeker niet als je bedenkt dat bijna niemand de verwarming op de slaapkamer aan heeft, tenzij je die nu gebruikt als werkplek of als je kinderen er hun huiswerk maken.

gashaard

Warmte en sfeer

Met die gedachte in je achterhoofd: waarom zou je niet zorgen voor een verwarming waar je hem gebruikt? Ben je veel in je woonkamer, dan spreekt het voor zich dat je daar de verwarming aanzet en installeert, in plaats van op zolder, met rare buizen naar onder toe. Wil je warmte in de serre, om in de lente en herfst langer te genieten van je tuin? Dan is dat de plek waar je een verwarming moet hebben. In plaats van te kiezen voor een kille verwarmingsplaat, kun je er ook voor kiezen om een sfeervol alternatief te plaatsen. Heb jij wel eens gedacht aan een gashaard kopen?

Plaatselijk verwarmen

Het grootste voordeel van een gashaard is dat je de warmte daar plaatst waar je hem wil gebruiken. Afhankelijk van je inrichting van je huis kies je voor een groter of een kleiner model. Zo kun je zonder problemen een haard plaatsen die de volledige woonruimte kan verwarmen. Met ventilatoren wordt de warmte snel en effectief door je huis verspreid. Wil je warmte in een kleinere ruimte? Dan plaats je een kleinere haard. Knapperende vlammetjes zorgen voor een rustgevend effect, de warmte is altijd behaaglijk en geeft direct een knusse sfeer. Je kunt zelfs een draagbare gashaard gebruiken om je terras te verwarmen, zodat je super lang van je overkapping en tuin kunt genieten.

Plaatsen en aansluiten

Als je ervoor kiest om een gashaard te plaatsen, moet je bedenken wat voor model je zou willen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een gashaard in te bouwen, maar daar moet je wel de mogelijkheden voor hebben. Er zijn ook modellen die je tegen een muur aanplaatst, zodat ze iets naar voren komen. Je krijgt dan meteen een schouw, waarop je weer wat coole accessoires kunt neerzetten. Altijd een tof detail! Heel tof zijn de tunnel gashaarden, waarbij je de gashaard in een tussenmuur plaatst en je van beide kanten van het vuur kunt genieten. Let er bij de aanleg van zo’n gashaard wel op dat je een gasleiding moet leggen naar je haard. Laat die altijd door een professional aanleggen! Ook heb je bij een gashaard een ventilatie-opening nodig als afvoer. Let daarop bij het bepalen van de ideale locatie voor jouw gashaard.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.