logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Verslag: Winter Dutch Comic Con Utrecht


18 en 19 november 2017 was de Dutch Comic Con in Utrecht. Op zaterdag ben ik samen met een vriend naar deze conventie gegaan. In dit artikel neem ik jullie mee in deze bijzonder wereld vol met verkleedde actiehelden, beroemde acteurs en gave merchandise.

Net als in de film

We begonnen de dag met ontdekken wat er allemaal te doen en zien was. Van Star Wars waren er twee opstellingen, één op Hoth met een Tauntaun en één met een Jedi Star Fighter. Om 11 uur was de eerste acteur op de Main Stage die we graag wilden zien, namelijk Kevin McNally (a.k.a. Mr. Gibbs uit Pirates of the Caribbean). Met een grote wafel met chocolade en karamelsaus gingen we op de tribune zitten. Kevin McNally is een man met een goede babbel en had een goed verhaal. Hij vond het fijn om te staan en af en toe te lopen, in plaats van continu te zitten. Dat maakte het ook leuk om naar te kijken. Een aantal cosplayers waren als karakters uit Pirates. Daar reageerde Kevin heel enthousiast op, met opmerkingen in de stem van Mr. Gibbs.

Freaks en gaming

Hierna gingen we verder de conventie in. Van House of Wax stond een groot Freakshow Experience opgesteld. Ondanks dat ik de film nog nooit heb gezien (ik ben niet zo van de horror) gingen we hierin. Verschillende acteurs in mooie kostuums stonden klaar om ons bang te maken. Niet super scary, maar leuk om te zien!

De Gaming Area was het volgende stop op onze route. Na een rondje te hebben gelopen kwamen we bij de Nintendo-stand waar twee 3DS’en vrij waren. Hierop konden we het nieuwste spel Mario Party: The Top 100 spelen (wat nog niet te koop was). Een aantal van deze 100 spelletjes hebben we gedaan- stuk voor stuk spellen die makkelijk te spelen zijn, wat zeker in multiplayer modus leuk is met vrienden.

Merchandise

Het grootste onderdeel van een conventie is natuurlijk de Dealer Room; de ruimte waar allerlei stands staan met uiteenlopende merchandise. Als je vaker naar conventies gaat (bijvoorbeeld comic of anime conventies) merk je dat steeds dezelfde stands in de Dealer Room staan. Dit is logisch, maar dat maakt dat de ervaring minder bijzonder wordt als je een paar conventies hebt bezocht. Maar een paar stands wisten me wel te verrassen!

Ik ben fan van de serie Xena (The Warrior Princess) en ik zag voor het eerst dat hier comics van zijn. Dat wist ik niet! Uit enthousiasme heb ik er één gekocht om te zien wat het is. Ook heb ik een Star Trek comic gekocht, vanwege de mooie cover. Als cadeau voor mijn vader, die een echte Star Trek fan is. Verder heb ik een schattige Pusheen mok gekocht (ik heb een mok-verslaving) en drie Harry Potter figuurtjes. Bij een stand kon je je inschrijven voor een nieuwsbrief waarbij je kans maakte op een leuke prijs. Dit had ik gedaan en tot mijn verrassing mocht ik een klein portemonneetje uitzoeken. Altijd leuk!

Acteurs ontmoeten

Twee andere acteurs wilde ik ook graag zien op de Main Stage. Jared Gilmore & Keegan Conner Tracy, beide van Once Upon a Time. Een serie die ik laatst heb afgekeken op Netflix. Dit was ook ontzettend gaaf om te zien. We hadden het idee dat Jared een beetje zenuwachtig, maar hij heeft het leuk gedaan.

Al met al een leuk dagje uit. De sfeer op een conventie voelt altijd heel fijn. En de cosplayers zijn tof om te zien! De Winter Edition van DCC is kleiner dan de normale DCC. Die komt weer in maart/april. Ik ben benieuwd welke leuke acteurs ze dan regelen. Hopelijk hoeft Lena Headey dan niet te werken!

~Geschreven door gastblogger Emma van der Linden

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.