logo-liggend-wit-donkerblauw

Verslag: Firstlook Festival 2018


Dit jaar vierde het Firstlook Festival zijn tienjarige jubileum. Een knappe prestatie, om ieder jaar weer een festival op poten te zetten met de nieuwste games en de coolste activiteiten. Inmiddels hebben ze het evenement in de Jaarbeurs in Utrecht, wat een mooie locatie is voor een groot aantal bezoekers. En die hebben ze gekregen! Afgelopen zondag stond er al om half elf een fikse rij bezoekers te wachten op het moment dat ze binnen mochten.

Nieuwe games

Het coole van het Firstlook Festival is dat je games kunt spelen die nog helemaal niet uit zijn. Of pas net uit zijn, zodat je kan zien of ze het waard zijn. Daarbij kun je denken aan Spider-Man of Assassins Creed: Odyssey. Maar ook nieuwe upcoming titels als Soul Calibur VI, Metro, Kingdom Hearts III, Forza Horizon 4, Timebenders en meer zijn er te spelen – als je wil wachten, natuurlijk. Voor enkele titels stond namelijk een imposante wachtrij. Met name de Nintendo-stand was erg populair en kostte wat tijd om er binnen te komen. Let wel: veel games dit jaar waren 16+. Als je dan met je tienjarige zoon komt, zul je keuzes moeten maken.

Esports

Dit jaar was er ook ontzettend veel aandacht voor esports, wat de oudere titels ineens weer naar voren schuift. Zo kon je aanschuiven voor Fortnite, CounterStrike, DOTA 2, Splatoon 2 en meer. Leuk is dat er ook veel competities worden georganiseerd, zodat je met flinke tassen vol prijzen weer naar huis kunt gaan. En dat je het kunt opnemen tegen professionele esporters, wat je drive om te winnen alleen nog maar groter maakt.

Goodies en cosplay

Nu moet ik zeggen dat de cosplay op zondag toch wel ondergewaardeerd was. Natuurlijk liepen er wel wat verklede mensen rond, in verschillende mate van succes, maar ik kon ze uiteindelijk op twee handen tellen. Het kan ook aan mij liggen natuurlijk, dat ik er helemaal overheen heb gekeken en meer aandacht had voor de games… wel is een wandeling door de winkels met game-merchandise echt een must. Coole shirts, accessoires, items, strips, funko pops, maar ook accessoires voor cosplay: je kunt het allemaal vinden in de drukbezochte marktkraamhoek


Recensie over Firstlook Festival

Ik heb een beetje gemengde gevoelens over Firstlook. Dat komt ook deels omdat ik met mijn zoontje van 10 was geweest. Hij is fanatiek gamer, maar geen fanboy. Dat maakt zijn enthousiasme voor de upcoming releases wat minder: een half uur of drie kwartier wachten om een game te spelen zit er dan niet in. Bovendien hadden veel games een leeftijdsrestrictue, wat het ook minder toegankelijk maakte. De hal was wel sfeervol aangekleed, voor zover mogelijk met zo’n enorme ruimte. De stands hadden kosten noch moeite bespaard, de sfeer was goed.

Score: 7


Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.