logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Versiering: spinnen maken


versiering spinnen maken

Voor een griezelfeestje kan je eenvoudig zelf spinnen maken. Hang ze bijvoorbeeld in een deuropening om iedereen te laten schrikken! Of je kan met alle kinderen spinnen gaan knutselen natuurlijk.

Dit heb je voor 1 spin nodig:
– bal van piepschuim
– zwarte verf
– 2 grote wiebeloogjes
– zwarte chenille (8 gelijke stukken)
– kwast, dikke naald, doorzichtige draad, lijm

Zo ga je te werk:
De bal van piepschuim zwart schilder je zwart en laat je drogen. Van de chenille knip je 8 gelijke stukken. Buig er vast pootjes aan. Maak voor de poten “gaten” in de bal piepschuim, doe dit met een dikke naald. Steek de chenille in de gaten. Plak de wiebeloogjes op de bal en de griezelspin is klaar! Wil je de spin ergens ophangen: haal met de naald de onzichtbare draad door een deel van de bal heen.

Variaties:
Door balletjes in verschillende grootte te nemen, krijg je een speels effect met verschillende maten spinnen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de spinnen in allemaal verschillende kleuren te verven, in plaats van allemaal zwart.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.