logo-liggend-wit-donkerblauw

Verschillende manieren om cryptocurrency op te slaan


Wanneer je besluit om in cryptocurrency te gaan handelen of een portfolio samen te stellen, is het goed om na te denken waar je jouw digitale munten op wilt gaan slaan. Daarmee voorkom je namelijk dat je later voor verrassingen komt te staan. Wanneer je geen goede plaats kiest om je cryptocurrency te bewaren, loop je vaak onnodig risico om deze kwijt te raken. Om je te helpen dat te voorkomen, hebben we hieronder een aantal manieren om digitale valuta op te slaan achter elkaar gezet, met daarbij de voor en nadelen hiervan. 

bitcoins

Op een exchange

Het opslaan of bewaren van cryptocurrency op een exchange wordt over het algemeen afgeraden. Hoewel het makkelijk is, omdat je allerlei verschillende digitale valuta op een plek kunt hebben en dus het overzicht makkelijk kunt behouden, is het niet de veiligste manier om crypto te bewaren. Er zijn in het verleden al verschillende voorbeelden geweest van exchanges die failliet zijn gegaan of gehackt werden, waarna talloze gebruikers hun cryptomunten zijn kwijtgeraakt. Je doet er dus beter aan om voor een van de overige opties te kiezen als je puur voor veiligheid gaat.

Software wallet

Het voordeel aan software wallets is vooral dat ze erg makkelijk te gebruiken zijn. Daarbij heb je altijd direct toegang tot je digitale munten en kun je deze dus altijd direct gebruiken om te handelen, aankopen mee te doen of crypto naar andere mensen te sturen. Ook kun je op een Bitcoin Trader website digitale valuta aanschaffen en deze direct naar een software wallet opsturen.

Hardware wallet

Zoals de naam al aangeeft, bewaar je met een hardware wallet jouw digitale munten op een fysiek apparaat. Deze heeft de gegevens en de sleutel om toegang tot de opgeslagen munten te krijgen. Met een code die je zelf instelt kun je hierop inloggen, en dus voorkom je een hoop problemen die wel voor kunnen komen wanneer je kiest voor een online wallet of het opslaan van je munten op een exchange. Een erg bekende hardware wallet is Nano Ledger. Dit wordt dan ook gezien als een van de veiligste manieren om crypto te bewaren.

Papieren wallet

Het klinkt misschien simpel, maar een papieren of paper wallet werkt hartstikke goed. Het is dus niets meer dan een papiertje waarop de gegevens staan die nodig zijn om toegang te krijgen tot jouw crypto bezittingen. Wel is het uiteraard zaak dat niemand anders toegang heeft tot dit papier, want anders kun je alsnog alles kwijtraken. Daarom kiezen veel crypto bezitters ervoor dit op een veilige plaats op te slaan, zoals in een kluis bijvoorbeeld. Zodoende zal er nooit iemand bij jou crypto kunnen.

Wallet voor meerdere cryptomunten

Een laatste interessante optie is eigenlijk vergelijkbaar met een software wallet. Er zijn namelijk meerdere wallets waarbij je meerdere soorten cryptocurrency bij elkaar kunt bewaren. Veel andere richten zich op een bepaalde munt, maar met deze zogenoemde multi coin wallets bewaar je dus meerdere soorten cryptomunten op een plek. Dat is niet het veiligste, want als je gehackt wordt heeft iemand gelijk toegang tot al je crypto, maar wel beter dan alles op een exchange te bewaren.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.