logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Verrassende nagerechten van de barbecue


Bij ee stevige barbecue hoort natuurlijk ook een goed dessert. En die komt natuurlijk ook van de barbecue! Mijn voorkeur heeft in dit geval fruit. Dat is altijd lekker fris, zeker na een stevige maaltijd is dat zeker een goed einde. Probeer deze nagerechten eens, ze zijn in een handomdraai te maken!

Gebakken peerrecept -43

Onze favoriet is peer van de barbecue. Dat klinkt niet heel erg lekker, maar gecombineerd met verkruimelde zanddeegkoekjes en slagroom is het echt zó lekker! En het is zelfs zo eenvoudig dat je niet eens een stappenplan nodig hebt. Snijd twee peren in kwarten, maak ‘m schoon en snijd er parten van. Smeer alles in met olijfolie en grill ze twee minuutjes per zijde op een afkoelende barbecue – of zet je barbecue op laag. Lang leve gasbarbecues! Zijn de peren gebakken? Leg ze op een verkruimeld koekje, en maak ‘m af met een dot slagroom. Hemels!

Gebakken banaanrecept -31

Een andere klassieker is gebakken banaan. Wel een stuk zwaarder dan gebakken peer, maar ook erg lekker. Je kunt een bakbanaan nemen, maar een gewone banaan kan eigenlijk ook prima. De kindvriendelijke versie leg je gewoon in de stil op de barbecue, onder de koepel op indirecte verwarming. Tien minuten later ben je klaar en ziet je banaan er onooglijk zwart uit. Maar geen nood! De inhoud is verrukkelijk. Daar doe je het allemaal voor, nietwaar? Snijd de banaan open, pel er een strook af en serveer met een bolletje ijs en een flinke scheut chocoladesaus. Wil je een iets volwassener tintje? Snijd de banaan open vóór hij onder de barbecue gaat en leg de banaan op een vel aluminiumfolie. Schenk wat alcohol in de banaan (rum is lekker, amaretto of sherry is ook erg goed), aangevuld met een halve lepel bruine basterdsuiker en chocolade of chocoladepasta. Vouw te pakketjes dicht en laat ze tien minuten garen. Klaar!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.