logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Verlossing, David Baldacci

Amos Decker, de Geheugenman, is weer terug! Deze onbeholpen reus blijkt een geweldige aanwinst te zijn voor de FBI, waar hij als freelancer voor werkt. Bij de politie in zijn oude woonplaats hoeft hij niet meer aan te kloppen. Daarvoor is vroeger te veel gebeurd: niet alleen in zijn thuissituatie (Amos verloor zijn vrouw en dochtertje doordat ze vermoord zijn in hun eigen huis) maar ook op het bureau zelf is het nodige voorgevallen. Toch keert hij weer terug naar het dorpje, om de graven van zijn vrouw en kind te zien.

Dit boek is deel 5 uit de serie over Amos Decker.

Oude bekende

In Burlington, Ohio treft Amos de oude man Hawkins, een man die stervende is. Hij klampt Amos aan en claimt dat hij onschuldig was. Het was de eerste zaak van Amos, waarbij alle aanwijzingen in de richting van Hawkins wezen. Zou Amos destijds echt een onschuldige man tot levenslang hebben laten verklaren? Een probleem dat hem niet loslaat. Hij duikt in de zaak, ondanks het feit dat hij zich er niet mee mag bemoeien. De FBI is er immers niet mee bezig, en een politie-agent is hij evenmin. Echt veel medewerking krijgt hij dan ook niet van zijn omgeving – ook de politiemacht staat niet te popelen om Amos te helpen. Uitgezonderd Mary Lancaster, de oude partner van Amos. Zij zoekt langzaam wat toenadering.

Zachte kant

Bijzonder aan Verlossing is wel dat je Amos ziet op zijn zwakste moment. Hij heeft last van hoofdpijnen. Daardoor ziet hij visioenen – mensen die er niet zijn, maar ook willekeurige gebeurtenissen uit zijn herinnering. Het ergste van alles vind Amos echter dat zijn geheugen hem af en toe in de steek laat… en dat maakt Amos nu juist zo uniek! Het positieve aspect van de hoofdpijnen lijkt te zijn dat hij zijn menselijkheid weer wat terugkrijgt. Hij weet zich steeds beter in te leven in anderen. Dat komt hem goed van pas tijdens dit onderzoek, want dat is wel de hoofdzaak: was Hawkins onschuldig? Sommige mensen vrezen dat Amos er achter gaat komen: er zitten heel wat vervelende mannen achter hem aan, daar in Burlington.

Ga direct naar Verlossing op BOL.com.


Recensie over Verlossing

Verlossing is een geweldig spannend deel uit de reeks boeken over Amos Decker. Het is een spannend verhaal over het verleden van Amos, maar ook vooral over die ene zaak. Daarvoor neemt hij contact op met wat oud-getuigen, komt hij flink wat obstakels tegen en wordt hij regelmatig tegengewerkt. Toch is Amos koppig genoeg om door te zetten, ook al staat zijn eigen leven op het spel. Ook dit deel is spannend geschreven, hoewel ik zo nu en dan een momentje had dat het verhaal een beetje inzakte. Alle veranderingen in Amos’ bovenkamer maakt wel dat ik heel erg benieuwd ben naar het volgende deel.

Score: 7


Informatie

Verlossing,
Illustrator:
Uitgever: nvt, 400 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789400510029. Prijs: 21.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.