logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Verlichting: sfeerbepalend voor een stijlvolle slaapkamer


Op het moment dat je denkt aan het toevoegen van sfeer in de slaapkamer, dan pak je waarschijnlijk als eerste het bed een keer goed onder handen aan. Misschien investeer je meteen in een nieuw matras met topper en je geeft de slaapkamer een frisse uitstraling met nieuw beddengoed. Maar wist je dat het type verlichting in de slaapkamer ook erg veel bij kan dragen aan een gezellige sfeer. Wat voor soort verlichting een echte must is voor een sfeervolle en stijlvolle slaapkamer, lees je hier.

Zorg voor spotjes met een dimfunctie voor precies de gewenste hoeveelheid licht

Heb je het geluk dat de verlichting bij jou in de slaapkamer prachtig in is gebouwd? En heb je daardoor een of meerdere spotjes geplaatst in de badkamer? Check dan altijd of daar een dimfunctie voor mogelijk is. Hierdoor zorg je altijd voor precies de juiste hoeveelheid licht. Want op het moment dat je jezelf om gaat kleden heb je net even een wat feller licht nodig in vergelijking met de avond voordat je naar bed gaat.

Investeer in een fijn nachtlampje, bijvoorbeeld voor het lezen van een goed boek

Maar heb je ook al een keer goed gekeken naar de verlichting rondom je bed? Misschien is het de hoogste tijd om ook eens goed te investeren in een goed nachtlampje. Hierdoor beschik je namelijk altijd over precies de juiste hoeveelheid verlichting voor het lezen van een goed boek of het spelen van een spelletje op je telefoon. Al met al gaat een lampje bij de slaapkamer maar al te goed van pas komen.

Heb je eens een keer gedacht aan een aroma diffuser met verlichting in de slaapkamer?

Het beste van alles? Vandaag de dag wordt de verlichting ook steeds vaker verwerkt in sfeervolle woonaccessoires voor de slaapkamer. Een van de bekendste voorbeelden is een aroma diffuser. Een aroma diffuser zorgt gelijkmatig voor een heerlijke geur en maakt korte metten met eventuele allergieën. Ideaal als je erg gevoelig bent voor huisstofmijt. Terwijl de subtiele geur wordt verspreid door de ruimte, geeft een aroma diffuser ook een rustgevend licht af. Hierdoor val je extra relaxed in slaap. En dat maakt het slaapcomfort dus ook weer net even wat beter.

De mooiste en meest sfeervolle verlichting tilt de sfeer van de slaapkamer meteen naar een hoger niveau

Is het de hoogste tijd om de slaapkamer bij jou in huis een leuke metamorfose te geven? Dan is het een goed idee om de verlichting als eerste aan te pakken. Door te kiezen voor de juiste kleur, vorm en afmeting, merk je al snel dat de sfeer van de slaapkamer vanaf het eerste moment naar een hoger niveau wordt getild. Tip! Kies er meteen voor om verlichting uit dezelfde collectie of in dezelfde woonstijl in huis te halen. Hierdoor zorg je voor een consistent totaalplaatje en dus ook voor erg veel rust in de slaapkamer. Hierdoor is de slaapkamer dé plek in huis om helemaal tot rust te komen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.