logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Verleidelijk gevaar, Sandra Brown

verleidelijk gevaar recensie

In Verleidelijk Gevaar draait het allemaal om geheimen… vier mensen dragen namelijk dezelfde kennis met zich mee, dat ze heel goed weten te bewaren. Sandra Brown neemt je mee naar de oorsprong van die geheimen en deelt ze op die manier met jou als lezer. Het begint allemaal 20 jaar geleden, met een canvastas met daarin een half miljoen dollar. Dat is de buit van de wrede en bazige Rusty, die hij heeft gescoord tijdens een overval in Caddo Lake, Texas. Rusty is geen lieverdje. Hij stalkt, chanteert, moord… alles om macht en geld te krijgen.

Allesbeslissende nacht

Maar Rusty was niet de enige die deze nacht op touw was. Er gebeurt heel wat meer in deze allesbeslissende nacht. Er komt iemand op schokkende wijze om het leven in het moeras, iemand belandt in het ziekenhuis, iemand belandt in de gevangenis en er is iemand waarvan de lezer nooit vermoedt dat hij met het geld wegkomt. De plaatselijke dronkenlap krijgt de schuld van de overval, nadat hij midden in de nacht verdwijnt en zijn twee dochters achterlaat. Het verhaal speelt zich af in een smerig, vervallen stadje, waar de lokale bar én de schoonheidssalon gerund worden door één en dezelfde vrouw. Rusty is inmiddels vader en heeft de rol als sheriff ingenomen.

Familiegeschiedenis

Het is dan ook vreemd dat de dochter van de dronkenlap na 20 jaar terugkeert naar deze stad. Toch blijft Arden Maxwell hopen dat haar vader na al tie tijd uit het niets opduikt. Haar inmiddels rijke oudere zus, Lisa, smeekt haar om hun vervallen ouderlijk huis te verlaten en bij haar te komen wonen, maar Arden is vastbesloten om het oude huis te renoveren en zich te vestigen in Caddo Lake. Het duurt niet lang voordat Rusty haar begint te stalken, elke avond in het donker langs haar huis rijdt en haar bang genoeg maakt om een ​​pistool te kopen. Hij denkt dat ze weet waar het gestolen geld is.

Kompanen en rivalen

Ledge Burnet was deelgenoot van de overval. Inmiddels is hij de plaatselijke klusjesman en gedecoreerde soldaat. Rusty houdt hem goed in de gaten, zeker als Ledge regelmatig met Arden overlegt. Die gesprekken gaan natuurlijk over de renovatie van Ardens ouderlijke huis, maar dat terzijde. Arden ontdekt echter al snel dat Ledge en Rusty iets verbergen over de nacht waarop haar vader verdween… Ondertussen wordt Arden het onderwerp van roddel in het stadje…


Ga direct naar Verleidelijk gevaar op BOL.com.

Recensie over Verleidelijk gevaar

Sandra Brown weet in Verleidelijk gevaar een spannend verhaal neer te zetten die je alle kanten mee opneemt. Het is een spannende geschiedenis die ze weet neer te zetten, met verborgen geheimen, complotten, hebzucht en heel veel spijt. Het doel van het boek is om het verloren gewaande geld op te sporen, maar of dat zal lukken? In het tweede deel van het boek doet Sandra precies uit de doeken wat er allemaal is gebeurd, waarbij het heden eigenlijk een proloog is geworden voor de daadwerkelijke gebeurtenissen uit het verleden. Dat komt prima uit de verf. Het verhaal zelf is heel filmisch verteld en leest daardoor als een trein!

Score: 8


Informatie

Titel: Verleidelijk gevaar
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 349
Type boek: Paperback
ISBN: 9789022592502
Prijs: 20.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.